Puls 01.11.10


Steve Wynn & The Miracle 3
Northern Aggression
Blue Rose Records

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Steve Wynn & The Miracle 3 - Northern Aggression (Kelkoo)

Søk etter Steve Wynn & The Miracle 3: Northern Aggression på Amazon.com


Les også

Steve Wynn: Tilbake til røttene (30.10.10)

Wynn vant publikum (09.10.08)

Wynndaloo!!! (29.05.01)

Steve Wynn på Norges-turne (08.04.99)

Steve Wynn: My Midnight (08.04.99)KalenderSteve Wynn & The Miracle 3: Northern Aggression

Det er en Wynn med rockefot igjen vi hører på Northern Aggression. Den tredje studioskiva sammen med The Miracle 3 er til tider svært så heftig og energisk. Firkløveret leverer her mye gnistrende god rock.

Wynn er kanskje mest kjent fra et av 80-tallets store indie rock band;The Dream Syndicate (intervju). Men hans karriere etter den perioden har også så absolutt satt spor etter seg. 50-åringen fra Santa Monica, CA har gjennomgående holdt et godt nivå med sine utgivelser. Enten solo, sammen med hans faste band The Miracle 3 eller i en av hans andre konstellasjoner.

Etter den rolige Crossing Dragon Bridge (2008) er intensiteten tilbake. Gitarbasert rock for alle penga. Iallfall nesten. Det er 3 rolige kutt her, hvorav "Consider The Source" er best. Steve Wynn synger svært så tilbakelent her. Har nesten følelsen av at han sitter i en stressless med gitaren på fanget. Og det funker. En av platens beste.

"Resolution" drar igang det hele med tunge riff og en rytmeseksjon som fyrer løs. Feiende flott rock med psykedelisk preg. "The Other Side" er kanskje den som har mest Dream Syndicate i seg. Glimrende neo-psykedelisk rock.

"Cloud Splitter" er fengende, og fullt øs blir det i "On The Mend". Den fine avslutningen med "Ribbons And Chains" er ganske så Lou Reed-aktig. Ikke så rart. Velvet Underground er jo en av Wynns store inspirasjonskilder.

Steve Wynns underfundige eller bittersøte tekster er på plass. Samt bandets resterende 3: kona Linda Pitmon (trommer), Jason Victor (gitar, vokal) og Dave DeCastro (bass). Dette er også med på å gjøre Northern Aggression til et sterkt produkt. 20.november spiller de på Mono i Oslo.


Svein Mostad

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind