Puls 09.10.08


Steve Wynn gjorde en god konsert. Foto: Svein Mostad


Steve Wynn
John Dee
07.10.2008

Tips noen om denne saken


Les også

Steve Wynn & The Miracle 3: Northern Aggression (01.11.10)

Steve Wynn: Tilbake til røttene (30.10.10)

Wynndaloo!!! (29.05.01)

Steve Wynn på Norges-turne (08.04.99)

Steve Wynn: My Midnight (08.04.99)KalenderWynn vant publikum

Tross glissent oppmøte på John Dee, fikk de som kom etter hvert full valuta for pengene. Da Steve Wynn og hans Dragon Bridge Orchestra ble varme i trøyene og tro til med noen gamle perler, kokte det blant hans hengivne fans.

Det er over 25 år siden Steve Wynn og the Dream Syndicate dukket opp i Los Angeles og ble spådd en lysende framtid. De rakk å gi ut fire sterke fullengdere og et sagnomsust dobbelt livealbum før de sa takk for seg i 1988. Men Steve Wynn har aldri ligget på latsiden. Han har totalt utgitt ca 30 skiver inkludert sine bandprosjekter. Et av Wynn's varemerker har vært hans rett fram-rock gjerne med støyende gitarer langt framme i lydbildet. Hans siste album Crossing Dragon Bridge er roligere. Her samarbeider han med Chris Eckman fra the Walkabouts som også har produsert Midnight Choir.

Wynn og hans Dragon Bridge Orchestra drar igang konserten med fire låter fra den siste skiva. Særlig Bring the magic sitter bra. Folket er noe avventende. En tett og god Tears won't help fra hans første soloskive følger. Nå er det tendenser til allsang. En vakker The deep end roer ned de frammøtte igjen.

Kun Wynn og felespilleren står på scenen nå. Sammen gjør de en ny vri på Dream Syndicate-favoritten Boston. Uvant, men det funker. Hele gjengen på seks er snart tilbake. Etter en litt slapp Annie & me lyder smekre toner som får opp stemningen i lokalet. That's what you always say fra debutskiva til Dream Syndicate sitter som den skal. De fortsetter med en gnistrende The medicine show. Stemningen er på bristepunktet.


Foto: Svein Mostad

Istedet for å kjøre safe og fortsette med gamle klassikere, rusler hele bandet ned fra scenen. De stiller seg midt ute blant publikum som nå står i ring rundt dem. En leken Wynn drar igang Slovenian rhapsody fra den siste skiva. Han får med seg alle til å trampe takten og synge med. Humøret er på topp i bandet og det smitter fort over til publikum. Allsangen fortsetter med publåten Wait until you get to know me og hiten Carolyn. En morsom vri fra Wynn & co.

Klassikeren John Coltrane stereo blues er første ekstranummer. Og hvilket ekstranummer! Låta kommer smygende og svelger deg med hud og hår. Den sitter som et skudd og er nok for mange kveldens høydepunkt. Ti minutter magi. Wynn avslutter solo med kassegitar When you smile. Etter drøyt halvannen time er konserten over. Jeg savnet endel låter. Men mannen har tross alt et hav å ta av. Denne gangen prioriterte han ikke uventet det splitter nye albumet. Men vi fikk også fem låter fra Dream Syndicate-perioden og flere andre gullkorn. Og da tror jeg de fleste var fornøyde med kvelden.


Svein Mostad

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind