Puls 30.10.10
Tips noen om denne saken


Les også

Steve Wynn & The Miracle 3: Hvilket band! (21.11.10)

Steve Wynn & The Miracle 3: Northern Aggression (01.11.10)

Wynn vant publikum (09.10.08)

Wynndaloo!!! (29.05.01)

Steve Wynn på Norges-turne (08.04.99)

Steve Wynn: My Midnight (08.04.99)KalenderSteve Wynn: Tilbake til røttene

Puls har intervjuet plate-og snart konsertaktuelle Steve Wynn på telefon fra Tyskland. Her forteller han hva som er bakgrunnen til albumtittelen Northern Aggression. Han røper litt om sitt gamle band; The Dream Syndicate. Og hvilken plate er han minst fornøyd med?

Hvor befinner du deg nå, og har Europa-turneen startet?

SW: Jeg er i Heilbronn utenfor Stuttgart for en uke. Blir en del pressegreier for plateselskapet Blue Rose Records. Selve turneen med The Miracle 3 starter ikke før 5.november. Men jeg har allerede gjort noen andre show i Italia siste uke, sammen med blant andre John Parish.

Du og bandet ditt i The Miracle 3 slipper i disse dager deres tredje studioalbum sammen. Fortell litt om hvorfor det ble hetende Northern Aggression.

SW: Det ble spilt inn i Richmond, West Virginia i et studio som vi tidligere har brukt til innspilling av Danny&Dusty og Gutterball. Uttrykket stammer fra borgerkrigen. Vi som kom nordfra ble sett på som aggressive. Det er egentlig en spøk. Alt går litt saktere der i Virginia, mens vi som bor i NY er mer opptatt på alle kanter. Takten er raskere. Mer frenetisk. Det kan også The Miracle 3 være. Mer spenning og intensitet. Det var min gamle bandkompis Stephen McCarthy som sa til meg i telefonen at jeg ikke måtte ta med meg min "northern aggression" ned dit. Vi lo godt av det.

For 2 år siden ga du ut Crossing Dragon Bridge, et ganske rolig og mest akustisk album. Det ble spilt inn i Slovenia med blant annet et kammerorkester. Platen var totalt forskjellig fra det du vanligvis gjør..

SW: Jeg er virkelig glad i det albumet. Er enig i at det er helt annerledes. Men alt stemte. Platene i forkant var rock. Da er det en lettelse iblant å gi ut noe roligere. Men etterpå var jeg klar for å gå tilbake til mitt rockeband igjen.

Med Northern Aggression er du mer tilbake til røttene dine?

SW: Ja, jeg synes det. Minner meg mye om ting jeg gjorde før; elektrisk og mye lyd. Men ørene mine virker fortsatt, heldigvis.

Du er også involvert i sideprosjekter som Danny&Dusty (med Green On Red's Dan Stuart og The Baseball Project (inkludert R.E.M.'s Peter Buck. Hvordan er det å jobbe med disse prosjektene sammenliknet med bandet ditt?

SW: Jeg liker å være opptatt. Jeg elsker det jeg gjør. Det er jobben min. Lage plater og jobbe med nye mennesker er verdens beste ferie. Å få jobbe med Scott McCaughey eller Peter Buck er spennende for meg. Å gjøre nye ting i forskjellige kombinasjoner er alltid moro. Sammenlign det gjerne med din første date vs når du har vært gift i 10 år. Begge deler kan være fint på hver sin måte. Det blir en annen form for adrenalin. Skulle jeg gjøre det samme hele tiden, ville det kjede meg.

Jeg må snakke litt om ditt gamle band. Hvordan ser du på The Dream Syndicate-eraen i ettertid?

SW: Det var en stor tid, og jeg synes vi lagde noen flotte album. På turneen vår nå spiller vi selvsagt en del låter fra Northern Aggression, men også mye fra The Medicine Show. Vi har på en måte gjenoppdaget den nå. Den virker slett ikke utdatert. Den holder seg veldig bra fortsatt. Er stolt av den.

Har du noe kontakt med noen av gutta i bandet for tiden?

SW: Noen av dem. Jeg står nært den siste line-up'en til bandet. Paul Cutler, Mark Walton og Dennis Duck er gode venner. Jeg vet ikke om vi noensinne vil spille sammen igjen. Men vi kan drikke mye Margerita til 2 om natta, og beholde vennskapet på den måten. Jeg synes det er viktigere.

Det gjør ikke fansen...

SW: Men for vennskapets skyld..(Wynn ler hjertelig). La meg si det sånn: Om vi møtes i LA og spiser godt og tar noen drinker...Det er bedre enn å være på turne en måned, og sannsynligvis bli uvenner etterpå.

Er det en låt du har skrevet som betyr noe ekstra for deg?

SW: Vel, det er mange av dem. Men jeg trekker fram "Resolution" fra den nye skiva. En av de beste jeg har skrevet på flere år.

Hvilket av dine album er du mest fornøyd med, bortsett fra det siste?

SW: Bra at du sa "bortsett fra det siste"..Jeg liker veldig Here Come The Miracles. Med The Miracle 3 startet del 2 i mitt musikkliv.

Og hvilket er du ikke så fornøyd med?

SW: Ganske morsomt. Må være ærlig å si Out Of The Grey med The Dream Syndicate. Mange folk elsker det. Men jeg likte det ikke så mye. Når folk hører jeg sier det, er det omtrent som om du har fornærmet din beste venn.

I 1993 fikk Somebody's Darling en nr.1 hit med din låt;"That's Why I Wear Black". Overrasket det deg at den ble en stor hit i Norge?

SW: Den kom helt ut av det blå. Jeg fikk en telefon fra Tom Sjeklesæther som ba meg skrive en låt til dem. Jeg hadde aldri hørt om dem. Men det var overraskende at det ble en hit.

Du flyttet fra Los Angeles til New York for 16 år siden. Hvordan er det å være musiker i NY sammenliknet med LA?

SW: For meg fungerer det fint, fordi det er så mye som skjer der. Ute i gatene, over alt. Selv om det alltid er fint å besøke familien min i LA, foretrekker jeg NY.

Du er baseball-fan, og da spesielt av The Yankees. Hva liker du ellers å gjøre når du har fri?

SW: Jeg liker alle typer film, liker både å spise og lage god mat, og lese. Filmer blir det forresten ikke så ofte tid til når du er ute på turne'.

Virker som du liker deg i Norge. Du har allerede vært her flere ganger i år (Trondheim, Egersund, Halden, Lillestrøm). Ikke den korteste veien fra Statene..

SW: Jeg liker Norge, og blir kalt norgesvenn. Tidlig på 90-tallet gjorde jeg det veldig bra der. Da jeg ble spurt om å spille på forskjellige steder, fra Tromsø til Moss sa jeg alltid ja. For jeg liker meg der.

Hva hører du selv for tiden på av musikk?

SW: (tenkepause)..Dungen. Jeg liker dem. Deres siste er veldig bra.

Du kommer hit med bandet til Mono i Oslo 20.november.

SW: Ja. Settet blir forandret fra kveld til kveld. Men fokuset vil altså være på Northern Aggression og The Medicine Show i tillegg til andre låter fra hele karrieren.


Svein Mostad

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.