Puls 13.06.10


Foto:Kjetil Barth


Jackson Browne
Norwegian Wood
12.06.2010

Tips noen om denne saken


Les også

NW: Lydproblemer og komikk fra Opeth (15.06.10)

NW: Kjente blåtoner fra Mark Knopfler (13.06.10)

NW: Pent og pyntelig fra Amy McDonald (13.06.10)

NW: Dum Dum Boys i storslag (12.06.10)

NW: Blid Supertramp-legende (12.06.10)

NW: Howl(ing) in the rain (12.06.10)

NW: Porcupine Tree med vellyd - uten publikumstekke (11.06.10)

NW: Barnevennlige Raga Rockers (11.06.10)KalenderNW: Den stilsikre herremann Jackson Browne

(Oslo/PULS): Jackson Browne og hans medmusikanter gjorde noe så uvant som å gå på før skjemaet. Kanskje var tanken å utnytte oppholdet i regnet? Uansett ble det raskt relativt folksomt foran scenen. Og vi ble servert en real dose laidback amerikansk countryrock av aller beste sort.

Det er tydelig at Jackson Browne har mange trofaste fans her til lands. For det var mange som sang med allerede fra åpningslåta. Og det var ingen "hvem som helst" som stod på scenen i går kveld. Jackson Browne har tilnærmet legende-status i USA. Han har samarbeidet med storheter som Tim Buckley, The Eagles og Bruce Springsteen samt en haug andre, og artister som har spilt inn låtene hans, kan ikke telles på to hender.


Browne åpnet behersket i regnet. Foto:Kjetil Barth


Ibsens ukjente sønn, David Lindley.
Foto:Kjetil Barth

Etter den tredje låta "In The Shape Of The Heart" dukket som forventet David Lindley opp. Stille og rolig benket han seg ned ved lap-steelen som en slags "syvende far i huset" godt gjemt bak noen høytaler-kasser og et par monitorer. Lindley bidro med smekre toner fra både lap-steel gitaren og med sitt fele-spill som den multi-instrumentalisten han er. Det låt vakkert, sart og utfyllende.

Dessverre viste ikke vær-gudene seg fra sin beste side da det virkelig begynte å regne i bøtter og spann litt utover i settet. Browne fortsatte tilsynelatende ubemerket av været nå på keyboard. Vi fikk en innføring rot-ekte laidback amerikansk folk-rock ispedd vakre harmonier og sårhet godt hjulpet av et dyktige kor og et samspilt band. Man kunne ane et hint av livet på en ranch under californisk sol med støvete cowboy-boots og utsikt til Rocky Mountains. Og det varmet i regnet.


Foto:Kjetil Barth

Shuffelen "Doctor My Eyes" fikk liv i publikum, og det begynte å rykke i rocke-foten. Og godt var det, så den ikke ble sittende fast i gjørma. Heldigvis ga regnet seg noe mot slutten. Og med fartsfylte "Runnin' On Empty" mot slutten av settet, var det antydning til allsang og dans. Og det trengtes. Ekstra hyggelig var det at Jackson Browne tok seg tid til å hylle norske El Cuero som hadde imponert både han og det norske publikummet tidligere på ettermiddagen.

-I was really impressed by your own band El Cuero earlier today, I didn't expect Norwegians to have such a groove.

Avslutningsvis fikk vi, som seg hør og bør, "Take It Easy", låta som Browne skrev sammen med Glenn Frey og som ble gjennombruddet til The Eagles. Det svekket ikke humøret.
For Jackson Browne tok ansvar i regnet og gjennomførte med stil og verdighet uten at Frognerbadet tok helt av.

Og det var helt greit.

Les om de andre artistene under Norwegian Wood, som Amy McDonald, Raga Rockers, Roger Hodgson, Dum Dum Boys, Jackson Browne, Porcupine Tree og Howl.


Kjetil Barth

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.