Puls 13.06.10


Foto:Kjetil Barth


Amy MacDonald
Norwegian Wood
12.06.2010

Tips noen om denne saken


Les også

NW: Lydproblemer og komikk fra Opeth (15.06.10)

NW: Kjente blåtoner fra Mark Knopfler (13.06.10)

NW: Den stilsikre herremann Jackson Browne (13.06.10)

NW: Dum Dum Boys i storslag (12.06.10)

NW: Blid Supertramp-legende (12.06.10)

NW: Howl(ing) in the rain (12.06.10)

NW: Porcupine Tree med vellyd - uten publikumstekke (11.06.10)

NW: Barnevennlige Raga Rockers (11.06.10)

Amy Macdonald: This Is The Life (14.10.07)KalenderNW: Pent og pyntelig fra Amy McDonald

(Oslo/PULS): Amy og band entret scenen i Frognerbadet og bød de fremmøtte på enkel og besnærende visepop med keltiske undertoner. Og selv om ikke været viste seg fra sin beste side, var det likevel god stemning blant publikum.

Amy MacDonald har på tross av sine relativt korte karriere, opparbeidet seg rutine nok til å beherske festivalformatet. Hun har nylig spilt på Rock In Rio i Portugal og tidligere opptrådt både på Glastonbury i England og T' In the Park i hjemlandet Skottland.


Amy koste seg i "badet" på tross av regn. Foto:Kjetil Barth

Det er mye keltisk i musikken. Den er både melodiøs og behagelig (men det hadde nok vært noe mer kledelig med solfylte omgivelser). Av og til får man assosiasjoner til irskeThe Cranberries og ikke minst bandets vokalist Dolores O'Riordan Burton som Amy kan minne om i enkelte stunder. For Amy MacDonald har både kraft, særpreg og skjørhet i stemmen sin, og den bærer mye av låtene. Heldigvis var den godt fremme i lydbildet i går kveld.


Foto: Kjetil Barth

Hun beundret ydmykt publikums oppmøte i været og fortalte at hun selv hadde blitt inspirert til å lære seg gitar etter å ha sett Travis på festival. Og med et stødig band bak seg, låt det trivelig i regnet.

Vi ble servert en god blanding låter fra begge hennes album. Det låt pent og pyntelig hele veien. Midtveis dukket en akkustisk versjon av Springsteen-låta "Born To Run" opp. Tempoet ble deretter satt opp mot slutten, og det var greit da vi trengte å få beveget oss litt mer.

Les om de andre artistene under Norwegian Wood, som Amy McDonald, Raga Rockers, Roger Hodgson, Dum Dum Boys, Jackson Browne, Porcupine Tree og Howl.


Kjetil Barth

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.