Puls 10.03.04


( )


Dadafon
Harbour
EmArcy/Universal
Distr.: Universal/ENS

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Dadafon - Harbour (Kelkoo)

Søk etter Dadafon: Harbour på Amazon.com


Les også

Gospelkoret HIM – Mighty in the Spirit (02.08.09)

Kristin Asbjørnsen: The Night Shines Like The Day (20.03.09)

Nymark Collective with Kristin Asbjørnsen: Bessie Smith Revisited Live In Concert (13.02.08)

Glory, Glory, Hallelujah! (01.03.07)

Dadafon: Lost Love Chords (31.08.05)

Dadafon: Visitor (30.10.02)

Dadafon: Release Me (21.06.02)

Det er tid for Krøyt nå! (26.09.01)

Dadafon: And I Can't Stand Still (26.04.01)

Et møte med Krøyts frontfigur (19.01.00)

Praktfulle Coloured Moods (01.07.99)

Kvitretten: Everything Turns (04.05.99)

Coloured Moods: Coloured Moods (06.01.99)KalenderDadafon: Harbour

Dadafon er for mange synonymt med Kristin Asbjørnsen. Den særpregede vokalisten spiller fortsatt en meget sentral rolle og Dadafon er på alle vis et egenarta band. Musikken befinner seg fortsatt i alle slags grenseland, den er fortsatt urhip og Kristin Asbjørnsen er......Kristin Asbjørnsen!

Gjetordene har stått i kø siden Dadafon, eller Coloured Moods som forløperen het, så dagens lys i 1998. Sentralt i dette spesielle lyduniverset har Kristin Asbjørnsen stått - eller hoppet og danset - og fram til i dag har bandet og musikken vært i stadig utvikling.

"Coloured Moods" var bandets debut og etter navnetskiftet fulgte først "And I Can't Stand Still" i 2001 og "Visitor" i 2002. Alle utgivelsene fortalte om en usedvanlig original organisme og med "Harbour" har Dadafon flytta på seg igjen.

Bortsett fra at Kristin Asbjørnsen har "lånt" noen tekster fraElisabeth Barrett Browning og Christina Rossetti, har hun skrevet stort sett alt sjøl. Låtene er også Asbjørnsen ofte ansvarlig for, men her har også flere av de andre dadafonistene bidratt. Mye av særpreget til Dadafon har vært at de har greid å inkorporere en rekke kilder - afrikansk, rock, pop, jazz +++++++ - og sette det sammen til noe de har vært helt aleine om.

Fortsatt er Dadafon ganske aleine, på denne kloden i alle fall, om den musikalske veien de følger. Ved denne anledninga har Asbjørnsen med Jostein Ansnes på gitarer og vokal, Øyvind Engen på cello og vokal, Kenneth Kapstad på trommer og Eirik Øien på bass og vokal, tatt ei noe annen retning enn tidligere. Noen av bandmedlemmene er nye - Kapstad og Øien - kanskje det er grunnen til at improvisasjonselementet er tona noe ned - men i mine ører har bandet og musikken gått i mer pop/rockretning. Ikke noe galt i det - det er åkke som forbanna bra gjort.

Uansett hvordan man snur og vender på det er Kristin Asbjørnsen den musikken dreier seg om og rundt også denne gangen. Det skulle egentlig bare mangle: Kristin Asbjørnsen er i stadig større grad en original med sin rå, sensuelle, dynamiske og usedvanlig uttrykksfulle stemme. Dadafons musikk er nok en gang en fest, full av livsbejaenhet. Vulkanen Kristin Asbjørnsen er fortsatt i utbrudd - heldigvis.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.