Puls 12.08.01


( )
Tips noen om denne saken


Les også

Fem nye band klare for Øyafestivalen (02.02.04)

Grei førstedag på Øya (10.08.02)

Klart for Øyafestivalen (07.08.02)

Øyafestivalen: Norges mest spennende (14.08.01)

William Hut: Delikat Øya-nachspiel (12.08.01)

Se Øyafestivalen i bilder: Lørdag (12.08.01)

Spilletider for Øyafestivalen (30.07.01)

Mange nye navn til Øyafestivalen (26.06.01)

Hip hop/electronica-scene på Øyafestivalen (02.05.01)

Øyafestivalen til Gamlebyen (20.03.01)KalenderSol-Øya

(Oslo/PULS): På Sjøsiden ble det endelig sol under ØYAs andre og siste dag. Lørdagen kunne by på svensk hip-hop med Mobbade Barn Med Automatvapen og chill-out med norske Perculator. Men vikelig partystemning var det Palace Of Pleasure, Illumination og Faze Action Live som skulle stå for.

Se også ØYA 2001 bilde spesial: Fredag og Lørdag

PALACE OF PLEASURE


Palace Of Pleasure (Foto: Thomas Olsen)

Det kan umulig finnes noe mer perfekt sommer-musikk enn hva Palace Of Pleasure (PoP) kan by på. Deilig dub krydret med reggae og techno beats. Eller som de selv sier, pop men pønk.

De var første band ut på Sjøsiden lørdag, og med skinnende sol og varme i lufta slapp folk seg virkelig løs. Det hele utviklet seg til et skikkelig beach party hvor folk danset og koste seg på stranda.

PoP gjør maksimalt ut av konsertene sine, og med temmelig spesielle sceneantrekk og et vanvittig humør hadde de publikum i sin hule hånd gjennom 45 minutter. Den gule plastikkanda fra det siste albumet var selvfølgelig også representert på scenen.

ILLUMINATION


Per Martinsen aka Illumination (Foto: Thomas Olsen)

Per ”Mental Overdive” Martinsen og Nick Sillitoe utgjør duoen Illumination, og akkurat som på plate låter de ganske fett live. Men det var alikevel noe som gjorde at det ikke tok helt av på Sjøsiden denne lørdags kvelden.

Palace Of Pleasure hadde kanskje hjelp av det varme været for å få fart på publikum, for når det var Illuminations tur begynte det å bli ganske kjølig. Men disse gutta kjører også en helt annen stil enn elektro-kollegene i PoP.

Dette er tydeligvis grav alvor. Hverken Per eller Nick prøver å kommunisere noe særlig med publikum. Ikke så mye som et bittelite smil var å observere under konserten. Har ikke artistene på scenen det gøy, tror jeg det er vanskelig for publikum å la seg rive med.

Men for all del, de hadde mye lekkert å by på. ”Cry Me A River” låt nesten bedre live enn på plate, og avsluttningen med ”Sometimes Almost Heaven” var ganske fet.

FAZE ACTION LIVE


Faze Action Live (Foto: Thomas Olsen)

Med sax, tverrfløyte, trompet, tangenter, platespillere, trommer og bass serverte Faze Action Live et verdig stykke musikk som avsluttning for ØYA Festivalen på scenen i strandkanten.

Britene leverte et lekent sett med musikk som nesten er umulig å klassifisere. Litt acid og fusion jazz blandet med samba og ren pop burde gi en pekepinn. I motsetning til Illumination var det virkelig liv i disse folka. De hoppet og danset og sang som om det gjaldt livet. Men det var ekte spilleglede fra ende til annen.


Faze Action Live (Foto: Thomas Olsen)

Faze Action Live er egentlig en duo bestående av brødrene Robin og Simon Lee fra London, men med seg på scenen har de fem andre musikere, blant annet vokalisten Zeke Manyika.


Thomas Olsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind