Puls 18.10.00


JOACHIM NIELSEN: Død, 36 år. ( )
Tips noen om denne saken


Les også

Valentourettes på juleturnè (12.12.06)

Jokke og Frelsesarmeen (25.11.05)

Herlig og fuktig Jokke-hyllest (18.12.04)

Tribute-album til Jokke på gang (29.10.04)

Minnekonsert for Jokke i desember (16.08.01)

Minnekonserten for Jokke avlyst (06.04.01)

Minnekonsert for Jokke 30. april (29.01.01)

Jokke gravlagt: En epoke er over (31.10.00)

På hyttetur med Jokke (30.10.00)

Jokkes siste møte med S2 Records (26.10.00)

Jokke: Alt kan solveres! (25.10.00)

Jokke: Mannen & Myten (24.10.00)

Solskjær sørger over Jokke (21.10.00)

Alt kan ikke repareres (19.10.00)

En glansutgave av Jokke! (26.04.99)

Jokke Med Tourettes: Billig Lykke (19.04.99)

Storstilt MNW-feiring (13.04.99)

Jokke Den Ærlige (08.04.99)KalenderJoachim 'Jokke' Nielsen funnet død

Joachim Nielsen, bedre kjent som Jokke i legendariske Jokke & Valentinerne, ble i går morges funnet død. Spesialetterforsker Knut Skjelvan på Voldsavsnittet ved Oslo Politikammer opplyser til PULS at han ble funnet i en leilighet i Fredrik Gladsgt mellom Grefsen og Sandaker.

Joachim Nielsen var på permisjon fra Tyrilikollektivet avd. Frankmotun i Hedmark, der han hadde oppholdt seg siden januar.

På lik linje med de andre klientene hadde han deltatt på jakt-, fiske- og fjellturer og av og til avslørt riff og fraser fra det nye materialet han jobba med, med henblikk på en ny skive med Tourettes, sier Kjell Ove Kristoffersen ved Frankmotun til PULS.

Mandag oppsøkte han Terje Engen og plateselskapet S2, for å underrette sin gamle støttespiller fra Sonet om framdriftsplanene. Mulighetene for at han også skal ha bedt om et forskudd er påfallende, selv om vi ikke har fått tak i Engen for å få bekrefta dette.

Av tauhetsgrunner er dødsårsaken foreløpig ikke kjent, selv om ingen av de PULS i dag har vært i kontakt med, på noen som helst måte avkrefter av det dreier seg om en sprekk.

Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, men har ennå ikke fått obduksjonsrapporten, kan nrk.no tilføye.

Joachim debuterte med en tidlig utgave av Jokke & ValentinerneForsøksgym i Oslo, allerede 4. desember 1982, men gjorde seg bemerka først etter en konsert 23. juni '84, på et av Oslo Rockeklubbs arrangementer på the Wall, bak Soria Moria på Torshov. De ga ut seks album, inkludert samleskiva Spenn fra '95.

Etter dette gikk Joachim solo, og ga ut albumet Nykter, før han starta Tourettes med Petter Baarlie (gitar, fra Backstreet Girls, som etterfulgte Frank Fjols, fra Belsen Boys), Rune "Kula" Johannessen (trommer, fra bl.a. Electric Gangsters, som etterfulgte Ola Snortheim, fra bl.a. Pull Out) og Jørgen Wang (bass, fra Streethawks). De ga ut albumene Trygge Oslo og Billig Lykke, den siste i fjor.

I '92 mottok han Spellemannsprisen for Jokke & Valentinernes Frelst.

En demo med fem nye låter, som var tiltenkt den nye skiva, var allerede spilt inn. Silence Studios i Sverige var booka i november, den tida er nå desverre ledig.

PULS lyser fred over en av Oslos mest troverdige rockeartisters minne.


Trygve Mathiesen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.