Puls 18.11.09


Pagan's Mind
Live Equation (DVD)
PM Records/Indie Distribution

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Pagan's Mind - Live Equation (DVD) (Kelkoo)

Søk etter Pagan's Mind: Live Equation (DVD) på Amazon.com


Les også

Pagan's Mind: Heavenly Ecstacy (20.06.11)KalenderPagan's Mind: Live Equation (DVD)

I november 2008 var Pagan's Mind på tur sammen med Sonata Arctica, og Rockefeller-konserten ble filmet. Under juletreet til progfansen i Norge bør Live Equation ligge, for dette viser bandet i all sin prakt.

Og for ordens skyld ser bandet mye mer komfortable ut på en større scene, enn når de spiller på John Dee eller Smuget i hovedstaden.

Produksjonen er nok ikke gjort med det aller største budsjettet, og lyd og bilde stiller i to forskjellige divisjoner. Bildemessig er det nemlig veldig blått, og det er få kameraer, og selve klippene kommer også til kort i motsetning til alt annet som finnes på DVD-markedet av konsertopptak.

Godt er det da at lyden står til full pott. Tommy Hansen har hatt fingrene i den sist, og det får Pagan's Mind til å fremstå som et slagkraftig band, fra Stian L. Kristoffersens trommeslag til gitarist Jørn Viggo Løfstads herlige runder over gripebrettet.

For Live Equation viser frem Løfstad som den fantastiske gitaristen han er, og medleyen med "The Prophecy Of Pleiades", "Search For Life" og "Coming Home/Exploring Life" har den samme spole-tilbake-og-se-en-gang-til-faktoren som de råeste actionfilmene som finnes der ute.

I løpet av den drøye timen oppvarmingssettet deres varte på denne konserten, gjør de omtrent halve God's Equation, og å høre albumet i livetapning er storveis etter å ha levd med studioversjonen jevnt og trutt siden utgivelsen.

Den doble DVD'en inneholder også låter fra bandets besøk til Progpower i USA og Ibsenhuset i Skien fra 2007, samt herlige materiale fra turnélivet ellers.

En solid pakke fra ett av landets mest hard working band.


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.