Puls 10.07.05


QUART: Håper på en bedre festival i 2006 ( )
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderQuart på retur?

Årets festival har vært en ganske laber affære, ihvertfall musikalsk sett. Og det er vel på grunn av musikken vi er der, eller...? Årets festival ble offisielt avsluttet lørdag, men søndag var Bendiksbukta klar til å ta imot 10.000 ukritiske fans av realityprogrammet Idol, i samarbeid med nettopp Quartfestivalen. La oss ikke håpe det blir framtida.

Årets Quart-booking bærer preg av at sjefen Toffen Gunnufsen ikke følger helt med i tida. Den nye rocken har dominert årets festival, men er the new wave of new wave hva folket ønsker seg? Ikke om vi skal tro publikumsinteressen på årets festival. I England er greia virkelig stor, men det har aldri tatt av for alvor her hjemme i Norge, og det burde nok Toffen ha innsett. Et par av banda innfridde, og spesielt Kaiser Chiefs leverte en av festivalens beste konserter, men ellers var det mye uinteressant som ble levert fra scenen. Når band som knapt nok hadde spilt for et halvfullt John Dee spiller på en scene med kapasitet på over 10.000, ser det unektelig litt teit ut.

Det har vært mye mennesker på headliner-konsertene i Bendiksbukta, men det har stort sett vært folk som er der for å hygge seg med venner mens de venter på å se det store bandet de har hørt navnet på før. Resten av festivalen går mange hus forbi. Det er heller ingen overdrivelse å si at mange ungdommer drar på Quart for andre grunner enn musikken - men det skal kanskje ikke Toffen ha skylda for. Det virker dog som Quart mer og mer blir et merkenavn som kjennetegner en ukes festing framfor en uke med musikalske opplevelser. Musikk og fest passer veldig fint sammen, men når festinga overskygger musikken totalt, er det noe som ikke stemmer.

Nå er vel dette selvsagt også et spørsmål om økonomi. Det er klart at det koster å hyre inn en fyr som Snoop, og at slikt går ut over resten av bookingbudsjettet er det liten tvil om. Likevel burde bookingpenga blitt brukt på en smartere måte. Nå innrømmer Toffen selv at årets booking har vært veldig vanskelig, men jeg mener det hadde vært fullt mulig å booke flere publikums-treffere enn hva tilfellet ble i år. Når det er sagt; årets festival ender ganske sikkert med overskudd, og da får vi tro og håpe at festivalen disponerer bookingbudsjettet bedre i 2006.

Forøvrig hadde det vært en idè å kutte ned på antall festivaldager. 5 dagers rockefestivaler hører til sjeldenhetene (i fjor var det sågar 6 dagers Quart!), og publikumsinteressen er alt annet enn stigende etterhvert som dagene går - spesielt når man må ta med i betraktningen at det selv ikke i juli er er godværsgaranti på sørlandet. Det økonomiske aspektet for festivalgjengerne er også et poeng. Brorparten av publikummet er tidlig i 20-åra, og det ryker usannsynlig mye penger i løpet av 5 dager på Quart.

Quart skal også ha kritikk for at klubbkonsertene ikke er inkludert i festivalpassene. Som om det ikke er dyrt nok i utgangspunktet, skal de altså ha 100 kroner ekstra for disse konsertene. I år hvor det er èn scene mindre enn det pleier å være ute på Odderøya, burde ihvertfall Club Quart være inkludert for de som har 5-dagers pass.

Til tross for kritikken - selve arrangementet har gått knirkefritt for seg i år. Lite bråk i byen, ingen skandaler og veldig få avlysninger. Serveringstilbudene har vært bedre enn tidligere år, og man har sluppet å stå i lange køer for å få kjøpt seg noe, også når det har vært veldig mye folk inne på området. Prisnivået er latterlig høyt, men det har jeg vært innom tidligere, så det kan vi la ligge. Vi sier heller vel blåst, og satser på at neste års festival blir en mer spennende greie enn paranteset Quart 2005.

Quartfestivalen tirsdag
Quartfestivlaen onsdag
Quartfestivalen torsdag
Quartfestivalen fredag
Quartfestivalen lørdag


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind