Puls 08.08.02


HOME GROAN: I godlune på Muddy Waters ( )


Home Groan

Tips noen om denne saken


Les også

Herlige Home Groan (21.04.06)

Kremen rocka jula inn på Rock Bottom (23.12.04)

Home Groan: The Opening Act (20.09.04)

Fem nye band klare for Øyafestivalen (02.02.04)

Home Groan: Raccoon (12.11.02)

Øyafestivalen, lørdag (11.08.02)

Grei førstedag på Øya (10.08.02)

Deilig rockeaften på So What! (07.08.02)KalenderStødige Home Groan

(Oslo/PULS): Midt under Oslo Jazzfestival og Øyafestivalen, arrangeres det faktisk enda en festival i samme by. Det er utestedet Muddy Waters som feirer seg selv denne uka, med deres Muddy Waters-festival. I går fikk vi både rock, pop, blues og country, i form av eminente Home Groan med Martin Hagfors i spissen.

Home Groan kan lett betegnes som en av musikk-Norges skulte skatter. De har seks flotte utgivelser bak seg, og er et fantastisk bra liveband. I går var det altså Muddy Waters som var the place to be for en aften full av tradisjonell rock, med influenser fra pop, country og blues.

Det er en veldig rutinert gjeng som går på scenen litt over klokka ti. Jeg skal ikke driste meg til å tippe snittalderen på disse gutta, men at de har mye rutine på samvittigheten hersker det liten tvil om. Og akkurat dèt merkes. Det er ikke mange feilskjær å spore i framførelsen her, gitt! Hagfors proklamerer tidlig at bandet i første del av konserten vil spille hele debutalbumet i kronologisk rekkefølge, og etter pausen komme tilbake med et mer variert sett.

Ikke så forferdelig mye folk i starten av konserten, men det fylte seg bra opp etterhvert som kvelden skred fram, og Home Groan spilte opp til dans. Låtmaterialet som framføres er nesten utelukkende av høy kvalitet, og de mestrer å framføre de catchy poplåtene i beste Byrds/Beatles-tradisjon, såvel som de mer bluesa låtene, på en overbevisende måte.

Etter å ha spilt seg igjennom første sett, tar gutta en liten pust i bakken, før de disker opp med en formidabel andre omgang. Her får vi blandt annet servert godlåta "In The Woods", komplett med leirbål-intro, og den geniale "Empty Can" fra forrige studioalbum "Addicted". Og det er lett å bli addicted av å se denne blide gjengen på scenen, der de lirer av seg smekre popperler, helakustiske folk-viser og saftig rock`n roll. De fortjener absolutt en større scene og et større publikum, men de som tilbragte onsdagskvelden på Muddy Waters var utvilsomt fornøyd med det de fikk servert.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.