Puls 31.08.01


ST. THOMAS: Klar for større scener enn So What! ( )


St. Thomas

Tips noen om denne saken


Les også

Diverse Artister: St. Thomas (20.10.08)

Saint Thomas er død (11.09.07)

Saint Thomas rocka for de få (22.09.05)

Saint Thomas: Children Of The New Brigade (25.08.05)

Saint Thomas er her igjen (22.08.05)

Lunt og lugnt med St. Thomas (06.02.04)

St. Thomas på Rockefeller i kveld (04.02.04)

St. Thomas: Let´s Grow Together (11.01.04)

St Thomas: Hey Harmony (21.03.03)

HGH: Seb's Hotel (26.02.03)

St. Thomas: A Long Long Time EP (04.02.03)

St.Thomas: I`m Coming Home (22.08.01)

St Thomas: The Cornerman EP (06.06.01)

Norsk musikk for eksport! (03.05.01)

St. Thomas til Roskilde (05.04.01)

St. Thomas: Mysterious Walks (11.10.00)KalenderSt. Thomas til sjenerende leven

(Oslo/PULS): St.Thomas så ut til å ha publikum i sin hule hånd; So What! var utsolgt, og det virka som de fleste frammøtte hadde kommet for å oppleve en musikalsk hyrdestund med Thomas Hansen & hans Magic Band. Men hva skjer? Mer enn halvparten av de frammøtte gir fullstendig faen i musikken på scenen, og finner det mer interessant å prate høylydt med naboen og drikke mengder med øl, mens tjue prosent fortvila prøver gi St.Thomas en sjanse til å overbevise.

Dessverre var det til tider vanskelig å høre musikken innimellom alt bråket på et fullstappa So What!, men såvidt undertegnede kunne høre, leverte bandet en bra konsert - til tross for publikums manglende interesse for musikken.

Thomas Hansen har i løpet av sommeren blitt et av Norges heteste navn takket være låta og EP`en "Cornerman", som har blitt en stor hit her til lands.

Fjorårets album, "Mysterious Walks", mottok jevnt over gode kritikker, mens nylig utgitte "I`m Coming Home" har blitt skamrost i de fleste seriøse aviser her til lands, og gjort St.Thomas til plateselskapet Racing Juniors største suksess hittil. Albumet debuterte for øvrig på sjette plass på VG-lista denne uka, så ting begynner virkelig å flaske seg for unge Hansen.

Han åpner med "Goodbye Emily Lang" fra siste skiva, og vi som lytter merker at det er et meget bra liveband vi har på scenen. Tidlig i den timelange konserten kommer også den sinnsykt tøffe åpningslåta fra "I`m Coming Home", "The Cool Song", som må sies å være et av konsertens høydepunkter - sammen med "Cornerman" og den sakrale "Strangers Out Of Blue".

Ellers får vi servert en fin blanding av låter fra de to albumene.

Gårdsdagens konsert viste et selvsikkert og scenevant band som i framtida garantert kan erobre større scener enn So What!.

De har ingen problemer med å overføre det skranglete lydbildet fra plate til liveformatet, men takket være det skravlesjuke publikum, druknet mye av lyden altså i forstyrrende prat og mas fra mange av de frammøtte. Spesielt i de rolige låtene er det til tider vanskelig å få med seg musikken, og hvorfor disse menneskene i det hele tatt gidder å dra på konsert er for meg en stor gåte. Dessverre er dette et fenomen som gjentar seg altfor ofte.

Konserten var som nevnt utsolgt, og det ble umiddelbart booket ekstrakonsert den 17.september. La oss håpe en del av gårsdagens bråkemakere holder seg hjemme da, og stiller billettene sine til disposisjon for mennesker som går på konsert for å høre god musikk.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.