Puls 22.08.01


( )


St.Thomas
I`m Coming Home
Racing Junior
Distr.: Universal

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på St.Thomas - I`m Coming Home (Kelkoo)

Søk etter St.Thomas: I`m Coming Home på Amazon.com


Les også

Diverse Artister: St. Thomas (20.10.08)

Saint Thomas er død (11.09.07)

Saint Thomas rocka for de få (22.09.05)

Saint Thomas: Children Of The New Brigade (25.08.05)

Saint Thomas er her igjen (22.08.05)

Lunt og lugnt med St. Thomas (06.02.04)

St. Thomas på Rockefeller i kveld (04.02.04)

St. Thomas: Let´s Grow Together (11.01.04)

St Thomas: Hey Harmony (21.03.03)

HGH: Seb's Hotel (26.02.03)

St. Thomas: A Long Long Time EP (04.02.03)

St. Thomas til sjenerende leven (31.08.01)

St Thomas: The Cornerman EP (06.06.01)

Norsk musikk for eksport! (03.05.01)

St. Thomas til Roskilde (05.04.01)

St. Thomas: Mysterious Walks (11.10.00)KalenderSt.Thomas: I`m Coming Home

Så var det duket for oppfølgeren til en av fjorårets beste norske skiver. St Thomas følger opp Mysterious Walks med et album spekket av gode og vindskeive låter, og linken til tidlig Neil Young må atter en gang dras fram, uten at behøver være noe negativt. I`m Coming Home er nemlig en skive du blir forelska i etter èn gjennomhøring, og som uten tvil må være med i kåringa av årets norske album når den tid kommer.

I fjor var undertegnede på Øyafestivalen og så Emily Lang, med Thomas Hansen i spissen. Den gang utropte jeg Cornerman til et av festivalens ubestridte høydepunkter, og jaggu er ikke låta inne på selveste (!) VG-lista sånn ca et år etter.

"Cornerman" er en av de aller beste låtene som har penetrert øra mine i sommer, og har blitt en velfortjent hit for Thomas. Men I`m Coming Home er mer enn bare denne. Her finnes det mengder av låter som kan bli en like stor hit.

Åpningskuttet "The Cool Song" for eksempel, er akkurat så cool som tittelen antyder. "I`ve never seen a cowboy before...." synger Hansen, uten å være helt troverdig akkurat på det punktet, der han slentrer avgårde som om han skulle vært en cowboy i hele sitt tjuefemårige liv.

Et knippe glitrende låter følger, med "Take A Dance With Me" og balladen "Strangers Out Of Blue" som et par av skivas umiddelbare højdare.

Dette er urban countryrock med enormt mye stil og sjarm. Plata er visstnok spilt inn i løpet av ni dager på et loft i et hus utenfor hans opprinnelsested i Bergen, med hjelp fra blandt annet medlemmer i Ai Phoenix, som han turnérte med tidligere i år.

Selve produksjonen kan virke noe amatørmessig, men det kler musikken så ekstremt bra, at det ikke er negativt i det hele tatt; snarer tvert imot. Musikk som dette skal være litt skranglete, og så lenge låtmateriale er av ypperste kvalitet stort sett hele veien, er det lite å utsette på akkurat det.

Kun én låt kunne etter min mening vært kutta ut fra albumet - "Failure #1" - en ekstremt kjedelig låt, som ikke burde blitt funnet god nok for et ellers strålende andre-album fra St.Thomas.

En større Norgesturnè er på gang nå i høst, og St.Thomas bør absolutt være verdt et besøk. Om muligheten ikke er tilstede der du bor, så kan du alltids svi av noen kroner på dette albumet, for det er defintivt verdt en investering.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.