Puls 28.06.01


( )


Angelina Jolie, Jon Voight
Regi: Simon West
Lara Croft: Tomb Raider
Paramount/UIP

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderIkke noe annet enn rompa til Lara Croft

Ja, så er den her da. Den etterlengtede filmversjonen av Tomb Raider-spillene. Filmen som skulle rette opp denne sjangerens meget frynsete rykte. Mon det...

I filmen jakter Croft (Jolie) på en klokke som gjør at man kan stoppe tiden og gå frem og tilbake for å endre historiens gang. Mot seg har hun de fryktede Illuminati, som lenge ikke har vært brukt av konspirasjonsteoretikere i film.

Jakten på delene tar henne til Venezia, Angkor Wat i Kambodsja og et
meteorittkrater i Sibir (filmet på Island).

Underveis får hun flashbacks til faren sin (spilt av Jolies far, Voight), og vite at han en gang var medlem av Illuminati.

Regissør West vet tydeligvis at han ikke har mye til historie å fortelle. For å motvirke dette legger han opp til det som skal være hesblesende
actionsekvenser og lange dvelende bilder av rompa til Jolie. Problemet er at actionsekvensene bare blir slitsomme. Man sitter der med en følelse av at man har sett alt før.

Jeg trodde også at dette skulle være en av de store effektfilmene som Hollywood nå tradisjonelt spyr ut ved sommerstider. Men spesialeffektene viser intet nytt, og datagrafikken virker som den har vært kjøpt inn på Nille.

Ja, Jolie er sexy. Hun er veldig sexy, der hun hopper, sparker, skyter og vrikker seg gjennom filmen, svett og i trange klær. Men må de gjøre det så overtydelig?

Poenget er at det tydeligvis ikke er satt av penger til manus på budsjettet til "Tomb Raider". Ei heller språkinstruktører til Jolie eller Voight (som skal være engelsk lord, men snakker amerikansk).

For de som er tilhengere av BBC-komedien "Red Dwarf", kan det opplyses at Rimmer (Chris Barrie) spiller Crofts butler Hillary).

Ellers er det lite moro i filmen, bortsett fra rompa til Jolie. En film du vil glemme like raskt som du har sett den.

Anmeldelse av filmmusikken


Olav Ljone Skog

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.