Puls 31.05.01


DRUNK: Thightere enn noen gang! ( )


Drunk, Drygolin

Tips noen om denne saken


Les også

Drunk: The Company Tie (01.12.04)

Drunk i canadisk navnestrid (09.08.01)

Pøbelrock-festival i Trondheim (11.05.01)

Fra Drunk til blackout (01.03.01)

Kaos på by:Larm (23.02.01)KalenderDrunk anbefales hvorsomhelst, nårsomhelst!

(Oslo/PULS): Det er svært sjeldent man får oppleve et band som bare blir bedre og bedre for hver eneste konsert slik tilfellet er med Oslos desidert beste hc/pønk/pop/emo-orkester Drunk. Som oppvarming hadde de utagerende unge menn i Drygolin blitt dratt ut i dagslys.

Rundt om 23:00 tråkka den yngre garde i Drygolin igang festen denne
onsdagen på So What. Drygolin er et av de mer kjente kjeller banda på Blitz og skrangla avgårde med tidlig engelsk 80-talls rølp, miksa med Oslo-hc/pønk i fotspora til band som blant andre Svart Framtid.

Bandet ga full gass på scena og lot det stå til fra første stund, noe som resulterte i en heftig energi utblåsning/fandenivoldskhet som nok mange langt mere erfarne band misunner dem.

Det Drygolin mangla på det tekniske plan, blei tatt igjen med pur energisk pønk-råkk attitude. Gutta avslutta med en cover av Sham 69s "If The
Kids Are United"
- en helt grei oppvisning i rølpa pønkrock.

Steng Drygolin inne i kjellern på Blitz ei stund til, og dette kan komme til å bli virkelig bra. Godt jobba av kjeller-pøblene på Blitz.

Drunk

Så var det duket for hovedårsaken til at forholdsvis anstendige mennesker var samla i en svett kjeller midt på natta, midt i uka, med et urovekkende høyt forbruk av klamme plastglass med dovent øl. Nestorene innen den unike Oslo-hardcoresounden som blant annet Life...But How To Live It?! var eksponenter for, var tilbake.

Veteranene i Drunk, med fortid i band som So Much Hate, tidligere
nevnte Life..., 49 Crash, Coverall, Bannlyst, Barn av Regnbuen, Captain Not
Responsible
osv. var tilbake!

Thigtere enn noen gang før, med et trøkk ut av en annen verden blei hitsa til Drunk sparka ut av høytalerene på løpende bånd. De mest brutale partiene kan muligens sammenlignes med å få en 16 tonns damphammer trøkt inn i panna, før de lett som bare det glir over i supermelodiøse utsvevende gitarharmonier som kjennes langt oppi ryggmargen.

De lett aldrende alkisene hadde også fått plass til et par nye låter, blant den fantastiske "Killing Time" som virkelig viser for et potensiale gutta sitter inne med.

Konserten denne onsdagsnatta var noe av det råeste undertegnede har overvært med bandet noensinne. Vokalist Jemtland er i sin livs form og greier faktisk å skape en helt ny dimensjon på de gamle Drunk-hitsa med hardcore-vokal-approachen. Brutalt. De ferskeste låtene sitter som bare faen og det er tydelig at folk liker det dem hører.

Iløpet av den drøye en time og tredve minutter-lange seansen fikk vi servert kremen av Drunk låter fra hele karrieren deres, inkludert den gamle 50-talls hiten "The Letter".

Utblåst er det eneste ordet som dekker situasjonen etter konsertslutt. Dette er definitivt Norges beste band innen de stilarter det sveipes innom. Med litt bedre distribusjon og et plateselskap med litt større resurser kunne gutta virkelig fått realisert potensialet de sitter inne med. La oss håpe sein-sommerens Kanada-turné får fiksa den biten. Drunk anbefales nårsomhelst, hvorsomhelst, mer er det ikke å si.


Gunnar Morgenstierne

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.