Puls 14.05.01


FREETRAX: Stenger tirsdag ( )
Tips noen om denne saken


Les også

Freetrax tilbake (16.08.01)

Freetrax gjenoppstår som mobiltjeneste (20.06.01)

Molvær i remix (18.05.00)

Little Steven på MP3 (18.10.99)

www.freetrax.com (02.09.99)KalenderSlutt for Freetrax i dag

Den skandinaviske mp3-siten Freetrax, som bare for få uker så ut til å ha en lysende framtid i kjølvannet av bredbåndutbygging, kontrakt med Chello og stadig økende trafikk, vil ifølge en pressemelding ikke være operativ fra tirsdag morgen.

Problemene for musikk-sitene på nettet forsetter. Og selvfølgelig dreier det seg om økonomi og lønnsomhet i forhold til investorers tidligere innsprøytninger. Så også med Freetrax, som ble starta opp av David Gjester og Lars Kilevold som et norsk selskap for snart to år siden. Virksomheten har imidlertid utvida seg og i dag ligger hovedtygden av trafikk i Sverige.

Seinest i slutten av januar la investor Erik Hennriksen 1,5 mill. NOK på bordet for å redde selskapet, som da hadde brukt opp de 10 mill. NOK som SOL, Atle Brynestad og Henriksen hadde sprøyta inn et halvt år tidligere.

David Gjester sier til PULS at de hadde regna med inntjening fra høsten av, ettersom de hadde fått til flere utleieavtaler av katalogen - blant annet til Chello - og således kunne begynne å se en lysere framtid i møte. Slik gikk det altså ikke.

Freetrax har hatt flere tusen norske band tilgjengelig via sidene sine, i tillegg til mye utenlansk indiestoff. 20.000 registrerte brukere med egen profil hadde også selskapet i databasen. En database som selges sammen med konkursboet, når dette nå skal gjøres opp. Og gjelda er ikke større enn at noen kanskje ville finne det interessant å investere?


Trygve Mathiesen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.