Puls 23.03.01


FINDING FORRESTER: Rob Brown og Sean Connery gjør glimrende jobb ( )


Møte med Forrester
Regi: Gus Van Sant
Prod. Columbia TriStar

Tips noen om denne saken


Les også

Diverse artister: Finding Forrester (23.03.01)KalenderMøte med Forrester: Usentimentalt karakterdrama

Regissør Gus Van Sants tidligere filmer spenner fra en totalt meningsløs remake av Psycho, til den geniale To Die For. Med det i bakhodet er det jammen ikke enkelt å definere forventningene i forkant av hans nyeste, Møte med Forrester. Men det skal sies; stort sett har han truffet blink, som med Good Will Hunting, som denne filmen kan minne litt om.

I Møte med Forrester møter vi 16 år gamle Jamal (Rob Brown). Han er oppvokst i Bronx og har en forfatterspire i magen – ingen enkel kombinasjon. Til tross for at han regnes som en middels god student, scorer han usedvanlig høyt på en statlig standardeksamen, og dette gir ham plass på en prestisjefylt privatskole.

Samtidig med dette, fører en utfordringslek blant kameratene til at han havner i leiligheten til den isolerte forfatteren William Forrester (Sean Connery). Forrester skrev en Pulitzer-belønnet roman, for deretter å forsvinne sporløst, og i ham finner Jamal den læreren han trenger.

Møte med Forrester er et varmhjertet karakterdrama om å finne vennskap når man trodde det var for sent. Samtidig er det en god skildring av det amerikanske samfunnet, der de hvite skal lykkes, mens de svarte gjør seg best på basketbanen.

Selv om man skjønner at det ligger en trist historie bak Forresters eremitt-tilværelse, blir filmen aldri sentimental, men dens største problem er kanskje at den er litt for snill; den skraper bare i overflaten av problemene.

Debutanten Rob Brown er perfekt som Jamal, mens Connery gjør sin beste rolle på lenge. Dessverre dukker Busta Rhymes opp i en fullstendig håpløs rolle som stereotyp Ghetto-bad boy med et hjerte av gull, og ødelegger litt av helhetsinntrykket. Men greier du å overse ham, vil du få en fin opplevelse.


Charlie

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.