Puls 16.03.01


KOM DEG AVGÅRDE: Jalla! Jalla! ( )


Jalla! Jalla!
Regi: Josef Fares
Memfis
Distr.: Sandrew Metronome

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderJalla! Jalla! Enda en svensk filmsuksess!

"Jalla! Jalla!" har vært en av årets virkelige filmsuksesser i vårt naboland, og har foreløpig blitt sett av over 600.000 svensker. Nå er den klar for det norske publikummet, og med tidligere publikumsfavoritter som "Fucking Åmål" og "Tillsammans" friskt i minne, er det vel ingenting som tyder på at mottagelsen av denne filmen skal bli noe dårligere her til lands.

Filmen handler først og fremst om Roro, som skal tvangsgiftes med Yasmin – problemet er bare at Roro allerede har en kjæreste, og han føler vel strengt tatt ikke noe behov for å gifte seg riktig ennå.

Samtidig handler det om bestekompisen Måns, hvis problemer ligger på det seksuelle plan – han får det ikke helt til, til tross for stor oppfinnsomhet.

Yasmins bror vil sende henne til Libanon dersom hun ikke gifter seg, og dermed inngår hun og Roro en avtale; de sier at de går med på å gifte seg, for dermed å vinne tid. Men det går selvfølgelig ikke helt etter planen.

Regissør Josef Fares er bare 23 år gammel, men kanskje nettopp derfor klarer han å ta denne problematikken på kornet. Noe annet som gjør denne filmen så ekte, ligger muligens i det faktum at han har tatt med seg hele familien sin – broren Fares Fares spiller hovedrollen, mens far er far og farmor er farmor!

"Jalla! Jalla!" har alt som skal til for å bli en stor hit her i Norge. Filmen er en gledesspreder fra begynnelse til slutt, til tross for at problemene er alvorlige nok. En varm film det er lett å kjenne seg igjen i, samtidig som den er fantastisk morsom.

Jalla! Jalla! betyr noe sånt som ”kom igjen” eller ”skynd deg”, og det blir oppfordringen: Skynd deg av gårde og se denne filmen!


charlie

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.