Puls 11.05.99


( )


Jens Arne Molvær
September Song
Hot Club Records
Distr: Musikkoperatørene

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Jens Arne Molvær - September Song (Kelkoo)

Søk etter Jens Arne Molvær: September Song på Amazon.com


Les også

Lily Allen: Alright, Still (20.10.06)

Nils Petter Molvær: Remakes (18.04.05)

To tanker omkring Nils Petter Molvær (20.07.02)

Nils Petter Molvær: NP3 (04.06.02)

Molvær på stumfilm (06.07.01)

Nils Petter Molvær: Recoloured - The Remix Album (14.05.01)

Molvær i remix (18.05.00)

Nils Petter Molvær: Solid Ether (02.05.00)

Med Khmer i 2000 (30.10.99)

Molderose til Molvær (15.07.99)

Molvær, Dagbladet og jazzen (09.07.99)

Molvær Experience (03.07.99)

Molvær for Clinton (02.07.99)KalenderJens Arne Molvær: September Song

En liten omskriving av uttrykket som far så sønn er kanskje på sin plass her. Hvis vi skriver som sønn så far, så aner vel kanskje noen at vi snakker om opphavet til Nils Petter Molvær. På ett av spora treffer vi de to også sammen.

Jens Arne Molvær har vært en sentral del av jazzlivet her i landet siden begynnelsen av 70-tallet. Han hadde flytta tilbake til hjembygda Langevåg fra storbyen Molde og tatt med seg tonnevis med impulser fra kulturbyen det syder og koker i cirka 53 uker i året. Resultatet blei raskt det viden berømte Ytre Suløens Jassensemble og Molvær var sentral i å ale opp et uforskamma stort antall toppmusikere fra den lille bygda med brødrene Førde og Tafjord (Brass Brothers) og ikke minst sønnen Nils Petter som med sitt band og CD-en "Khmer" har gjort furore på mange kontinent. Klarinett var Molværs instrument fra starten, og sjøl om han også spiller tenorsaksofon, så er det kun lakrisstanga som blir benytta ved den første innspillinga han har gjort under eget navn. Molvær spiller slik en mann som har levd ei stund, han fyller 60 neste år, og det vil si at han tar seg tid og lar tonene få luft og få lov til å leve sitt eget liv. Molvær er i besittelse av en varm og djup tone og repertoaret som stort sett består av ballader og medium-tempo låter, passer utmerket til hans reflekterte spill. Stilistisk befinner Molvær seg et sted mellom mainstream og bebop - i mine ører musikk som er tidløs. Derfor er det ekstra hyggelig at Molvær har tatt med seg den oppvoksende slekt som bekrefter at her finnes det ingen generasjonsmotsetninger. Håkon Mjåset Johansen (trommer), Steinar Raknes (bass) og Håvard Wiik (piano) er alle i første halvdel av 20-åra og stortrives også med dette musikalske uttrykket.

Far Molvær skriver i omslagsheftet at sønnens medvirkning på 100-års jubilanten Ellingtons nydelige "Warm Valley", som visstnok er en hyllest til kvinnekroppens geografi, gjør CD-en vakrere. Det er på ingen måte noen overdrivelse og det kan også være en karakteristikk på hele "September Song": Sønn og ikke minst far Molvær gjør musikken vakrere.


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.