Puls 12.03.01


( )


DDR
Norwegische Superknüller
Grappa Musikkforlag

Distr.: Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på DDR - Norwegische Superknüller (Kelkoo)

Søk etter DDR: Norwegische Superknüller på Amazon.com


Les også

KalenderDDR: Norwegische Superknüller

Tyske turister, især de øst-tyske, har til nå måttet leve uten innsikt i fjellvettreglene. Dette avsindige misforhold er nå bragt til opphør! Endelig! Til Tchaikovskys glidende tonganger kan de nå for første gang ferdes trygt, både i norsk og mellom-europeisk fjellterreng. Vi sier med DDR: Gehe nicht alleine/Spar deine Kräfte, und gräbe dich in den Schnee ein wenn erforderlich.

DDR oppsto på skuldrene til D.D.E.; deres første album besto således av sanger Bjarne Brøndbo hadde gjort til folkeeie - oversatt til tysk. (Vel, vel - tysk og tysk...)

Ifølge DDR er D.D.E. nå på vei til å bli såpass fallerte som stjerner at de ikke lenger kan tjene som noe springbrett. (DDR-medlemmene forklarer dette bl.a. med at de betrakter seg sjøl som "svorne medgangssupportere" - en uttalelse som kommer i et noe merkelig lys all den stund de holder med Vålerenga i fotball, men det får inntil videre bli et emne for framtidig debatt.)

Stadig ifølge DDR, kom Berlinmuren dessverre til å lide et "tragisk endelikt". Dette kan jo også være et tema for framtidig debatt, all den stund sentrale krefter i DDR samler underskrifter for at Det Politiske Parti skal kunne stille lister ved årets stortingsvalg.

Det handler om Johan Golden & Atle Antonsen m/følge - og denne gang er det hele blitt hysterisk morsomt! Ja, allerede siterte "Die Bergregeln" er knapt for en ouvertyre å regne mot det rock-symfoniske verk den er del av!

Vi ønsker spesielt å rette oppmerksomheten mot:

"Scharf Im Schlafanzug", opprinnelig signert Lars Lillo-Stenberg under den underfundige tittel "Tøff I Pysjamas". Originalen er en liten genistrek, men det spørs om ikke tysk-utgaven er strået vassere:

Ab und zu, da bin ich so scharf
Wenn ich mich anshacu im Spiegel, dann bin ich imponiert
...
Hier kommt der Scharfe Scharfe Scharfe Scharf
Hier kommt der Scharfe Scharfe Scharfe Scharf
Ach ach, ja, ja
So geht der Refrain hier

Likeledes er "Swache Menschen" en sann perle, denne i ettertid så sørgerlig undervurderte komposisjon signert Jannicke Jarlum:

Du swacher Mensch
Ich sage
Du schwacher Mensch
Warum bist du so schwach?
Warum bist du so schwach?
Du blamierst dich so wie du es machst

Det samme ferniss av raffinnement hviler over sanger som "Das Leben Ist Zu Schlecht" ("Livet Er For Kjipt"), "Mann Kann Alles Reparieren" ("Alt Kan Repareres") og "Hallo! Hallo!" - som ganske riktig er tyskutgaven av Knutsen & Ludvigsens sang av samme tittel.

Som om ikke dette skulle være mer enn nok, overgår DDR alt de tidligere har prestert i en gjennomført fenomenal versjon av Anita Skorgans "Oliver" - som vel uten videre må kunne klassifiseres som en bauta i Grand Prix-historien?

Utvida med relevante tysk/norske skätchen vil dette kunne utvikles til en revyopplevelse av de sjeldne! Hvilket valgkamp-stunt! (Men alt avhenger i så måte selvfølgelig av at det tysk/norske stjerneskuddet Berit Bohmann lar seg overtale til å ikle seg Det Politiske Partis uniform!)


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.