Puls 06.03.01


( )


Anthony Hopkins, Julianne Moore
Regi: Ridley Scott
Universal/MGM

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderHannibal: Ikke akkurat Fjernsynskjøkkenet

"Nattsvermeren" regnes som en av de mest skremmende thrillerne i nyere tid, og med tanke på alle spaltemetre som er skrevet om oppfølgeren – regissører og skuespillere som trekker seg, omskriving av manus og andre ting – er det ikke rart at appetitten vekkes hos noen og hver.

I denne filmen sørger Hannibal Lecters (Anthony Hopkins) eneste overlevende offer, Dr. Verger, for at jakten på sjefskannibalen blir satt i gang igjen, under kyndig ledelse av agent Starling (Julianne Moore). Den skremmende storspiseren befinner seg for tiden i Firenze, der politimannen Pazzi lar seg lokke av en kjempedusør - til å ordne opp med gourmeten på egen hånd.

Det er ikke så smart.

Så skummel som forgjengeren var, blir "Hannibal" aldri. Der "Nattsvermeren" var skremmende ekkel, er "Hannibal" bare ekkel – men fryktelig morsom. (?, -Red.) Man kan lett få følelsen av at dette er ufrivillig, men jeg har en mistanke om at så ikke er tilfelle.

Anthony Hopkins er som vanlig profesjonell til fingerspissene, mens Julianne Moore dessverre bare er en blek skygge av Jodie Foster. Og legg for all del merke til Gary Oldman – hvis du klarer å finne ham.

Med ingredienser som innvoller og hjernemasse, og en liten dæsj svin, er dette blitt en underholdende, fascinerende og en smule surrealistisk rett. Perfekt til lørdagskvelden, og anbefales på det sterkeste. Men det er kanskje lurt å styre unna popcornet.


Charlie

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.