Puls 20.02.01


LIME ( )


Lime
Regi: Nathilde Overrein Rapp
Prod. Norsk Film
Distr.: Sandrew Metronome

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderLime: Gøy på landet

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å se Lime. Men man blir jo litt nysgjerrig da, når en film får så dårlig kritikk av samtlige norske, store aviser. Og i hvert fall når kritikerne får kritikk for at de er for gamle til å kunne kritisere
filmen. Interessant, syntes jeg, som liker å tro at jeg ikke er så gammel.

Lime handler om femten år gamle Tanja, som vil spille trommer og får sjansen til det også. I bandet til Henrik som er ganske kjekk og kul, og nesten tjue. Men så bestemmer moren til Tanja at de skal flytte på landet, og det synes ikke Tanja er fullt så kult. I hvert fall ikke til å begynne med.

Å se film har nesten alltid noe med forventninger å gjøre. Og jeg forventet jo ikke all verden – og ble dermed litt positivt overrasket. Kanskje ikke så rart, når den siste norske ’ungdomsfilmen’ jeg så var Døden På Oslo S.

Jeg synes ikke Lime var så verst, jeg – til tross for at språket veksler mellom noe ungdom faktisk snakker, og noe voksne tror at ungdom snakker.

Men – og det er et stort men - hvorfor må alle filmer produsert av Norsk Film være så fryktelig kunstneriske? Med totalt umotivert bruk av slow motion, merkelige kameravinkler og vanvittige lydeffekter? Bort med alt kunstnerisk visvas, så kanskje vi kunne fått en ganske ålreit ungdomsfilm.

Rita Kvist, som spiller Tanja, er en god skuespiller, naturlig og svært troverdig. Det samme gjelder Mina Martine Lystad i rollen som Tanjas venninne Lisbeth. Og svenske Richard Wolff er alltid en fornøyelse å se på lerretet – synd bare at vi ser så lite til ham.

En annen ting til slutt – kall det gjerne en advarsel: Man føler seg verken ung – eller kul – når man sitter alene på fjerde rad i en sal full av fjortiser!


Charlie

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.