Puls 03.05.99


( )


Kvitretten

Curling Legs

Tips noen om denne saken


Les også

The OO Quartet: Definitivt ikke målløst (06.07.01)KalenderSmalt er fett x 50!

I dag – 3. mai 1999 – gir plateselskapet Curling Legs ut sin 50. CD. Det er blitt fire Spellemannpriser på veien, og det kommer fler. Bombesikkert. Vi gratulerer d'herrer eiere Knut Værnes, Morten Halle og Helge Westbye!


Vokalkvartetten Kvitretten fikk æren av å stå bak jubileumsskiva. De er Kristin Asbjørnsen, Tone Åse, Solveig Slettahjell og Eldbjørg Raknes. De bedriver a capella sang – altså; helt uten instrumentalt komp.

De ga ut sin første plate, ”Voices”, i 1996 – et album som faktisk har solgt i rundt omkring 2000 eksemplarer. Ikke dårlig, for et selskap som har ”Smalt er fettt!” som slagord. Utover det er det selvfølgelig en skam at disse jentene ikke når ut til fler. De synger nok ”merkelig” i noens ører. Men de er grenseløst morsomme å lytte til, og ditto dyktige. Grunnen til at dette ikke selger det tidobbelte må ligge i fordommer, intet annet.

Imponerende stall

Siden selskapet så dagens lys i 1992, med et album signert Knut Værnes/Terje Gewelt Duo, har Curling Legs holdt seg strikt til sin smal/fete profil. Etter hvert har artister som Jon Eberson, Nils Petter Molvær, Tore Brunborg, Jon Balke, Sidsel Endresen & Bugge Wesseltoft, Cutting Edge, The Source, Jøkleba!, Vidar Johansen, Petter Wettre, Ab und Zu, Olga Konkova spilt inn på labelen – og la oss for all del ikke glemme pianisten Vigleik Storaas, som står for to av Spellemannprisene.

Smalt er fortsatt fett! Anmeldelsen av Kvitrettens nye plate ”Everything Turns” skal være rett rundt hjørnet.


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.