Puls 15.02.01


MONGOLAND: Har dessverre ingenting på kino å gjøre, mener vår Charlie. ( )


Regi: Arild Østin Ommundsen
Mongoland
Muz AS, Tres Cojones!, Deadline Film

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderMongo-lang

"Mongoland" er filmen som skulle være det friske pustet vi hadde ventet så lenge på. Laget av et kreativt filmmiljø i Stavanger med et budsjett bestående av knapper og glansbilder. Til slutt fikk de også kranglet til seg den nødvendige støtten de trengte for å få den på kino. Men var det virkelig nødvendig?

"Mongoland" handler om Pia som vender tilbake til hjembyen etter å ha vært ute og reist et halvt år. Nå skal hun finne kjæresten Kristoffer, noe som ikke er helt enkelt. Mens hun leter får vi møte de fleste av hennes mer og mindre sympatiske venner.

Det er ikke så veldig lett å si noe pent om denne filmen.

Skuespillerprestasjonene er stort sett akseptable, i den grad man kan kalle det skuespill. Jeg mistenker nemlig at flere av skuespillerne bare "spiller" seg selv… Unntaket er selvfølgelig Kristoffer Joner, som jeg håper dukker opp i en ordentlig film om ikke altfor lenge.

Det er ikke det at "Mongoland" er en dårlig film, det er den absolutt ikke. Den byr på mange herlig absurde situasjoner og snodige karakterer. Det er bare det at den ikke kler kinoformatet i det hele tatt. Hadde den derimot vært omtrent 40 minutter lang og blitt vist på tv, hadde jeg antagelig syntes at den var kjempebra.

Denne filmen har bare ingenting på kino å gjøre.

Sorry.


Charlie

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.