Puls 05.02.01


( )


The Family Man
Regi: Brett Ratner
Universal/Beacon
Dist.: Egmont Columbia Tristar

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderFamiliemannen Nicholas Cage

Det skal innrømmes at forventningene ikke er de aller høyeste når man skal se Nicholas Cage i en film som plasseres i drama/komedie/romantikk-sjangeren – til tross for at han har kommet godt fra det før, i f.eks. City Of Angels. At filmen dessuten er laget av mainstream-regissøren Brett Ratner gjør det vel ikke bedre, men fordi gode komedier er mangelvare for tiden, ga vi The Family Man en sjanse.

For 13 år siden gjorde Jack Campbell (Cage) et valg. Han valgte bort kjæresten Kate (Tea Leoni) fremfor skole i London og en karriere som rik og vellykket Wall Street-megler.

En spesiell hendelse på julaften (selvfølgelig), gjør at Jack får oppleve hva som hadde skjedd hvis han hadde valgt annerledes den gangen; dagen etter våkner han nemlig opp til et liv i Suburbia, med kone, to barn, økonomiske problemer – og en jobb som dekkselger.

Filmen begynner veldig bra, Cage briljerer som tøff og kynisk forretningsmann, og man kan ane en viss satirisk touch som er interessant. Hans første møte med familie og venner – og jobb – innebærer en rekke svært fornøyelige scener.

Men så skjer det som nesten alltid skjer i slike amerikanske romantiske komedier; sentimentaliteten tar fullstendig overhånd og klisjene raser inn over deg. Synd, for det kunne blitt så veldig bra.

Dette "tenk hvis"-temaet er spennende, og kunne blitt både interessant og morsomt. Som i Sliding Doors – eller den første timen av denne filmen. Men dessverre blir The Family Man aldri mer enn en småhyggelig feel good-opplevelse.


Charlie

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.