Puls 05.02.01


( )


Småkjeltringer
Rregi: Woody Allen
Jean Doumanian
Distr. Kommunenes Filmsentral

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderKommersiell Allen

Woody Allen er mannen bak filmene alle vil være med i, men som ikke alle nødvendigvis vil se. Denne gangen har han faktisk fått til begge deler, med Small Time Crooks - eller Småkjeltringer - som ble en formidabel suksess i USA.

Småkjeltringer handler om Ray Winkler (Allen), en eks-kjeltring som, til tross for harde protester fra kona (Tracey Ullman), planlegger et bankran.

Planen er selvfølgelig ikke spesielt god, og Winklers venner er ikke mindre hjernedøde enn Winkler selv. Uansett, et lokale blir leid for at de skal kunne grave uforstyrret i kjelleren, og som skalkeskjul starter de kakebakeri i etasjen over. Mot alle odds blir kakene en umiddelbar suksess og deres Bli rik i en fei-plan tar en uventet vending

Det er lett å forstå filmens amerikanske suksess, for dette er kanskje noe av mest kommersielle Allen har laget på en ganske lang stund. Han er selv bare bittelitt nevrotisk, mens Ullman og Allens kumpaner til tider er hysterisk morsomme, og filmen inneholder en drøss fryktelig komiske scener, sånn litt slapstick-aktig, liksom.

Spesielt i begynnelsen av filmen sitter man stort sett og flirer hele tiden. Etter hvert mister den litt spensten (Allen blir mer nevrotisk), og som seer mister man etterhvert interessen og plutselig har man glemt hvor morsomt man faktisk hadde det i begynnelsen.

Småkjeltringer er egentlig mer en film for ikke-Allen-fans, men det som er litt trist, er at de sannsynligvis ikke kommer til å se denne filmen.


Charlie

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.