Puls 05.02.01


( )


Snikende tiger, skjult drage
Regi: Ang Lee
United China Vision
Distr.: Sandrew Metronome

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderKina - mer enn chop suey

Dette er en film jeg har gledet meg til lenge. Helt siden jeg hørte om den for nesten ett år siden – i forbindelse med filmfestivalen i Cannes i fjor, der Snikende Tiger, Skjult Drage ble vist for et europeisk publikum for første gang. Og de europeiske kritikerne jublet og snakket om en helt ny filmtrend. Det er klart man blir spent av sånt.

Veldig kort fortalt handler den om Wudan-krigeren Li Mu Bai (Chow Yun Fat) som vil legge ned sverdet for godt. Hans gode venn Yu Shi Lien (Michelle Yeoh) får derfor oppdraget med å levere sverdet Grønne Skjebne til en respektert leder i Beijing.

Sverdet blir stjålet, Li Mu Bais fiende - Jade-reven - dukker opp og den uskyldige ung datteren til guvernøren er kanskje ikke så uskyldig likevel. Li Mu Bai må forandre planene sine, og dermed er det duket for et godt, gammeldags eventyr.

Handlingen kan være vanskelig å komme inn i til å begynne med, og for oss som ikke er vokst opp med de klassiske, kinesiske kampsportfilmene, kan kanskje noen av kampscenene være vanskelig å svelge, men clue't er å bare la seg rive med. Da er du garantert en fantastisk opplevelse – som i tillegg er en ren estetisk nytelse.

Regissør Ang Lee har sagt at filmen var en opplagt blockbuster i Kina, men at han var glad for at den vestlige verden så på den som kunst – slik at den kunne få et stort publikum også der.

Og det ser ut til at han har lykkes. Snikende Tiger, Skjult Drage er rett og slett en herlig opplevelse, med alle ingredienser som hører et skikkelig eventyr til.


Charlie

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.