Puls 20.12.00


ÅRETS FØRSTE SPELLEMANN: Spellemannprisens Omplasseringskomité har valgt å hedre Nood og dBut! ( )


Nood
Shaped Like A Taco

Tips noen om denne saken


Les også

Spellemannprisen: En nedtur til begjær! (08.03.01)

Spellemannprisen må ta oppgaven sin på alvor! (05.03.01)

Storeslem for Briskeby (03.03.01)

Alarm! (Spellemann-trøbbel i emning) (25.11.00)

- Platebransjen, det siste informasjonsmonopol! (23.08.00)

Nood: Shaped Like A Taco (08.08.00)KalenderEn omplassert Spellemann til Nood og dBut!

Den første Spellemannprisen for året 2000 er delt ut. Det vil si; det handler om en pris utdelt av Spellemannprisens Omplasseringskomité - et engere utvalg bestående av Audun Tylden og Charlo Halvorsen. Prisen gikk i år til nett-nerdene i Nood og deres plateselskap dBut, og ble utdelt på julebordet til de norske plateselskapene som er organisert i FONO. Vi har bedt direktør Audun Tylden om en kort innføring i prisens historie, samt dens liv og levnet, og han leverer - som vanlig:

Fjernt, fjernt borte fra champagnedrikkende celebert feterte showbizmennesker i kjendispressens rampelys sitter det i fuktige og trekkfulle kjellerlokaler på østkanten et sted grå eminenser som utfører oppdrag og tjenester en jevne avisleser og TV-titter overhodet vil være kjent med.

To slike tro tjenere er Charlo Halvorsen og Audun Tylden, som i flere år nå har utgjort SPELLEMANNPRISENs OMPLASSERINGSKOMITÉ. Mandat:

Å gjennomgå samtlige plater innsendt til Spellemann, for å vurdere om de har vært innlevert i korrekt kategori. Tyggende på daggammelt brød og brakkvann-cola har man i sene nattetimer spilt og diskutert, spilt og diskutert, foretatt avveininger og eventuelt eksekvert brutale omklassifikasjoner.

Det var under årets arbeid, hvor komitémedlemmene hadde gjespet seg gjennom
plater nr. 325 til 350, at man sperret ørene opp for en plutselig vellyd som strømmet gjennom høyttalerne.

Plutselig kunne man se livsgnisten tennes igjen i øynene hos både Halvorsen og Tylden. De begynte å trampe takten, de sneipet filtersigarettene sine og bykset rundt i det nakne kjellerlokalet av lutter begeistring.

- Dette er jo en fantastisk plate! utbrøt begge i munnen på hverandre. Og så er det ingen som har hørt om den engang!

Således ble SPELLEMANNPRISENs OMPLASSERINGSUTVALGS ÆRESPRIS født. Det er
komitéens lønn for strevet, å få kunne rette søkelyset på en plate som trolig vil bli forbigått når TV-kameraene er slått på og kjendispressen krever sitt.

Prisen ble i år for første gang utdelt på FONOs julebord, og tilfalt gruppen NOOD med platen "Shapedd Like A Taco", utgitt på dBut Records.

Sent i går kveld kunne Tylden melde at for hans vedkommende, representerte platen en fullstendig redefinisjon av begrepet musikk.

- Tenk at jeg måtte bli over 50 år gammel før jeg fikk oppleve dette, utbrøt han - riktignok etter et par-tre avec'er til mokkaen. - Alle nakenbildene på innercoveret er jo dessuten et praktfullt bonus for dem som er ute etter den totale kunstopplevelsen, la han opprømt til.

Charlo Halvorsen var dessverre ikke tilgjengelig for kommentar, men opplyser på generelt grunnlag at han er glad og stolt for å kunne være med på å skrive historie - alt dette ifølge hans tilsynsfører.

(For egen del har PULS-redaksjonen lite eller intet å anføre - annet enn at Spellemannprisens Omplasseringsutvalg viser seg å være oppsiktsvekkende dårlig informert når de påstår at "ingen har hørt om platen"! Vi må derfor be utvalgets medlemmer, og selvfølgelig våre lesere, ta en titt i Noods apropos-avdeling. Du finner den umiddelbart nedenfor disse linjer. -Red)


submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind