Puls 08.12.00


ART OF WAR: Uinnspirerte agenter ( )


The Art Of War
Regi: Christian Duguay
Morgan Creek, Franchise
Distr.: Fox Films AS

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderGladvold uten humor

Det er lenge mellom hver gang Statens Filmtilsyn vurderer en film til 18-årsgrense. Så da er man bare nødt til å kjøpe cola og popcorn, og håpe på at denne filmen kan by på en skikkelig heftig gladvold-opplevelse. The Art of War byr på superstjernen Wesley Snipes - men hva kan Snipes egentlig by på? Filmen er bygget opp rundt Snipes som om han skulle vært en Bruce Willis - en tøff og sammenbitt actionhelt med tørrvittige kommentarer - men han er ikke en gang i nærheten.

Snipes spiller en av disse ikke-eksisterende superagentene. Så hvis det skjer ham noe, er det ingen som redder ham. Han jobber for ingen mindre enn FN, og det dreier seg om en handelsavtale mellom USA og Kina som noen vil sabotere.

Så blir Kinas ambassadør i USA drept, og vår mann får selvfølgelig skylden. Like selvfølgelig klarer han å rømme fra politiet, og jakten på de skyldige er i gang. Hørt det før? Selvfølgelig.

Det er få lyspunkter i denne filmen. En del scener er småstilige, sånn visuelt sett, og personlig har jeg veldig sans for Michael Biehn. Men lyspunktene drukner i mye, relativt spekulativ, og ikke spesielt underholdende vold. Snipes er som sagt ganske sjarmløs, og Donald Sutherland og Anne Archer ser bare gamle og uinspirerte ut. Og jeg forstår dem.

Er du veldig tilhenger av filmer om hemmelige agenter som skal redde verden, så kan du sikkert se underholdningsverdien i denne også - men spør du meg kan du kan like godt vente til den kommer på video.


Charlie

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.