Puls 23.12.98


Østenfor Sol
Syng Dovre
Major Studio
Distr: Norske Gram

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Østenfor Sol - Syng Dovre (Kelkoo)

Søk etter Østenfor Sol: Syng Dovre på Amazon.com


Les også

Østenfor Sol: Troillspel (26.09.01)

OJ Trio: Breaks Even (15.03.01)

Ra: Live@Blaa (22.11.00)KalenderØSTENFOR SOL: Syng, Dovre

Aldri hørt om gruppa Østenfor Sol før? Ikke om om poeten Vegard
Vigerust heller? Sikkert ikke. Akkurat derfor er det ekstra hyggelig å melde at samarbeidet basert på Vigerusts tekster og musikk hovedsakelig skrevet av bandets trompeter, flügelhornist og hardingfelespiller, Ole Jørn Myklebust, er en på alle måter positiv overraskelse.

Vegard Vigerust er en dikter fra Dovre som på en humoristisk og jordnær måte skriver om "alt" rundt seg - det være seg naturen, kjærligheten og det store livet. Han debuterte allerede i 1954 og har en stor produksjon bak seg. I tillegg til CD-en med Østenfor Sol får vi som en bonus også med oss en mini-CD der Vigerust leser 11 av sine egne dikt.

Myklebust og resten av bandet har kledd tekstene til Vigerust i et moderne og hipt tonespråk som hele tida lar tekstene få luft. Bjørn Sigurd Glorvigen synger de på en fortreffelig måte på den vakre Dovre-dialekta som Vigerust benytter. Bandet består av unge, ukjente og svært talentfulle musikere og hele produksjonen har blitt en sjelden åpenbaring for en blasert kritiker. Som om ikke dette er nok, er omslaget noe av det peneste og mest forseggjorte jeg har sett her til lands gjennom tidende.

For mer info, sjekk ut hjemmesidene deres


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.