Puls 29.09.00


( )


Autopulver
Vapor Trails
BMG

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Autopulver - Vapor Trails (Kelkoo)

Søk etter Autopulver: Vapor Trails på Amazon.com


Les også

KalenderAutopulver: Vapor Trails

Det er veldig artig når band fra steinrøysa går fra å være "bra til å være norsk" til å være bare "bra", og skikkelig gøy blir det når de tar det store steget og blir "anerkjent i utlandet".

Trampolinerockerne i Autopulver hoppet like godt over mellomstadiet og ble Norges minst kjente popstjerner med debutplata F-Words (1997), som av en eller annen grunn slo godt an i Belgia og Nederland.

Innimellom festivaljobber og TV-opptredener der nede i EU har gutta kastet de siste harrytaktene fra Brummunddal over bord og muligens fått låne en Deus-plate eller to.

Tre år etter den strengt tatt middelmådige debuten framstår nemlig Autopulver som, nettopp "bra". Sammen med den suksessrike slovenske produsenten Zed (Kent, Andreas Johnson etc.) har de forent desperat gitarpop med kjølig elektronikk og funnet Autopulver-soundet omtrent der Rembrandts frontkolliderer med Pet Shop Boys langs en svensk motorvei og må skjæres ut av vraket.

AUTOPULVER; DET NYE PARTYDOPET?

Denne oppskriften fungerer ikke uten gode låter, og med den spretne førstesingelen Remedy/Surgery har Autopulver allerede vist at de behersker låtskriverfaget. Bacharach-på-partydop-perlen "If I Get Too Deep" er undertegnedes klare favoritt, mens By "Leaving Rome I Found My Home" og "Sunroseblackhole" er melodier Neil Finn ikke hadde skammet seg over å plystre.

Tidvis kan det imidlertid bli litt for lite låt og litt for mye sound. "Old Fashioned Way" er ca. 5 minutter for lang, og det samme er den soundtrack-aktige "I Don’t Like Violence". Her kunne gutta brukt sin egen motgift, kirurgi, og kuttet vekk litt daukjøtt.

Så skal jeg heller la de slippe unna med avslutningssporet, hvor "Remedy/Surgery" gjentas, men denne gangen i en naken og vakker piano-versjon.

Vapor Trails' gjennomgående melankoli gjør seg absolutt best når løvet faller, og holder CD-spilleren god og varm mens vi venter på Locomotives' neste album.


TerYeah

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.