Puls 22.09.00


( )


Piggyback
Knucklesandwich
Piggyback

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Piggyback - Knucklesandwich (Kelkoo)

Søk etter Piggyback: Knucklesandwich på Amazon.com


Les også

Piggyback for Crash Test Dummies (02.10.01)

Piggyback i MP3 (28.09.01)

Piggyback ser etter Wankers-utgiver (27.06.01)

Program for Musikkens Dag i Oslo til helga (28.05.01)

Piggybak: Heftig og lovende (24.04.01)

Wankers EP fra Piggyback (11.04.01)

Piggyback: Best bakfra (20.02.01)

Piggyback: Peggy Porn (sgl) (13.02.01)

Gi Piggyback en større scene! (14.12.00)

Piggy strikes back (15.11.00)KalenderPiggyback: Knucklesandwich

Debut-Ep'n fra Oslo-baserte Piggyback er en gledelig overraskelse. Bandet har holdt på siden i mars i fjor, men har bare spilt åtte konserter - alle i Oslo og omegn. Nå tilbyr de hele ep'n sin for gratis nedlasting fra hjemmesida, og det bør stimulere publikum til å få øya opp for bandet.

Bandet nevner både Reed, Lennon, Young og Dylan som artister de har henta inspirasjon av. Alikevel er det tidlig Bowie som er mest iørefallende referanse, på fire av de fem låtene på ep'n.

Med sin midtempo-rock i tidlig Hunky Dory-land gir de låtene sine både ro og dynamikk, samtidig som de legger mye arbeid i tekstene. Disse er riktignok på engelsk, men i motsetning til de fleste norske band som synger på internasjonalsk fordi de egentlig ikke har noe å formidle på det plan, er Piggybacks tekster både litterære og utleverende.

Låtskriver og frontmann Tommy Ottesen liker å legge tepper av akkustiske gitarer under makker Heggernes majestetiske sologitar. Åpningslåta "Bartender", er ikke plata sterkeste låt, men slett ikke kjedelig. Assosiasjonene går imidlertid tilbake til et annet og undervurdert Osloband fra andre halvdel av 80-tallet, som het And The Balcony Fell.

Den definitive høydaren på Knucklesandwich er så absolutt "Sordid Query"! En narsistisk, lærhomsevrikende, selvopptatt og med et vidunderlig oppheva refreng, som er så bowie'sk at du lurer nesten på hvilken eller hvilke Bowielåter som skuler seg bak korsettet og stiletthælene. Og når vi preiker Bowie, preiker vi seffer'n første halvdel av 70-tallet, hvis noen var i tvil og ignorante nok til å i det hele tatt få tvangstanker om noe annet.

En annen låt som jeg må trekke fram er "Bother Boy". Den arrogante åpninga med nonchallante gitarakkorder som går over i et genialt, tidlig Sparks-aktig refreng, er kun deilig. Må høres.

Nå går jeg ikke rundt og tror jeg har sett rockens redning eller noe sånt, til det er jeg alt for gammal og kynisk. Men jeg veit når jeg hører bra låter, og jeg er overbevist om at de ville kunne gitt meg en bra kveld på byen, hvis de tipsa meg om hvor og når neste gig'en dems skal være.

Last ned låtene fra gruppas hjemmeside.


Trygve Mathiesen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.