Puls 14.12.98


( )


Dag Arnesen /Terje Gewelt /Svein Christiansen
Inner Lines
Resonant Music, Distr.: MusikkLosen

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Dag Arnesen /Terje Gewelt /Svein Christiansen - Inner Lines (Kelkoo)

Søk etter Dag Arnesen /Terje Gewelt /Svein Christiansen: Inner Lines på Amazon.com


Les også

KalenderDag Arnesen /Terje Gewelt /Svein Christiansen: Inner Lines

Dette klassiske jazzformatet med pianistene Bill Evans, Keith Jarrett og Oscar Peterson som ledestjerner, regnes for å være noe av det mest utfordrende innen improvisert musikk. Våre tre vise menn trives utmerket både med hverandre og med formatet.

Pianisten Dag Arnesen, trommeslageren Svein Christiansen og bassisten Terje Gewelt har tilhørt eliten innen moderne jazz her til lands lenge. De kommer fra tre forskjellige generasjoner, med Christiansen som veteranen og Gewelt som skårungen, men musikalsk har de avgjørt funnet fram til et felles ståsted.

For fire år siden kom de tre med sin første trio-utgivelse, "Movin'", som sørget for at forventningene til denne CD-en var store. Dette er musikanter som skjønner hverandre intuitivt og som kan gå inn og ut av hverandres tanker og musikalske linjer på en lett og ubesværet måte. Sjøl om musikken til tider blir relativt løs, så swinger det hele veien av både trioens komposisjoner og standardmaterialet som blir avsluttet med en nydelig versjon av Dave Brubecks "In Your Own Sweet Way".

Arnesen og Gewelt viser også på et par låter at de er mer enn komfortable med elektrisk piano og bass til disposisjon - instrumenter som gir musikken en helt annen farge. Dette er moden musikk foredratt av voksne herrer. Samtidig er det grenseløs musikk framført av tre nordmenn av topp internasjonal klasse.


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.