Puls 24.02.00


DANNY McNAMARA:
Ain't gonna
play... Vienna! ( )


Embrace
Drawn From Memory
Hut Rec.

Tips noen om denne saken


Les også

Sting (snart 64) - Terningkast 4 (02.08.15)

Sting: On A Winter's Night (05.11.09)

Comeback for The Police? (02.01.07)

Sting i et karrierevakuum (02.11.04)

Nytt album fra Sting 23. september (23.05.03)

Sting: ...All This Time (08.11.01)

Jürg Haider gir ut rap-skive! (10.08.00)

Chumbawamba spredde anti-fascisme i Østerrike (08.08.00)

Ziggy Marley avlyser Østerrike (29.05.00)

Horse-party backstage hos Sting (11.04.00)

Sting - absolutt i tåka (10.03.00)

TV Smith spiller i Østerrike! (28.02.00)

Lou Reed boikotter Østerrike (17.02.00)

Sting: Brand New Day (28.09.99)KalenderRock Against Haider stiftet

Sting er den siste i rekka til å avlyse sin Wien-konsert som skulle ha vært avholdt i juni. Nå ryktes det om en ny bevegelse kalt "Rock Against Haider" i etableringsfasen, men et stort antall musikere involvert.

Den franske kulturministeren oppfordret nylig internasjonale kunstnere til å hjelpe østerrikske kunstnere med å bekjempe høyreekstreme angrep mot kulturen. Hun minnet om Le Pens sensurering av bibliotekene i Sør-Frankrike.

Denne oppfordringa er ett av flere elementer som har sporet an etableringa av den mye bevegelsen "Rock Against Haider" i følge Dotmusic.

Det britiske rockebandet Embrace avlyser sin planlagte konsert i Østerrikes hovedstad Wien. De skulle spilt i Wien i april, men avlyser i protest mot Jürg Haider og Frihetspartiets deltakelse i regjeringa.

Embraces frontmann Danny McNamara sier til NME at så lenge Frihetspartiet sitter i posisjon, vil de bare spille der gjennom invitasjon fra en opposisjonell gruppe eller som en del av en protestaksjon.

- Vi beklager overfor de 73% av befolkningen som ikke stemte på Haider men vi regner med at fansen vår forstår vår avgjørelse og håper andre band vil gjøre som oss.

Lou Reed avlyste i forrige uke sin planlagte konsert i Wien, og flere dansere og symfonikere har gjort det samme i mellomtiden.

Østerrike fikk seg forøvrig en ny internasjonal trøkk sist onsdag kveld da herrelandslaget deres i fotball måtte reise hjem fra Hellas med 1-4 i sekken etter bl.a. to scoringer av Myggens lagkamerat fra Panathinaikos Georgis Georgiadis

Embrace slipper andrealbumet sitt, "Drawn From Memory", 27. mars på Hut Records (distr.: Virgin/MSO). Bandets første album, "The Good Will Out" kom i '98, og i fjor ble de ranka som Englands 3. beste band i NME - bare slått av Manic Street Preachers og Stereophonics.

De spilte i Wien desember '98, måneden etter at de besøkte John Dee i Oslo.


Mathiesen/Rønsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind