Puls 23.01.15


Chicago
Oslo Nye
22 Januar 2015

Tips noen om denne saken


Les også

Kalender"Chicago" - Tidløst og fantastisk!

Det er ikke lengre enn 13 år siden musikalen «Chicago» glitret med sitt nærvær på Oslo Nye Teater. Da var det et unisont pressekorps som hyllet Arlene Wilkes & Co. og sekseren ble trillet i hele Akersgata. Året etter fikk enda flere kjennskap til forestillingen, da filmatiseringen av Rob Marshall endte opp med hele 6 Oscar-statuetter, og alle på vei ut av kinosalen nynnet på «all that jazz». Men har 2015-versjonen litt «Razzle Dazzle» den og? Ja, så absolutt, fordi denne musikalen er nemlig udødelig.

Multikunstneren Hilse Louise Asbjørnsen blir det selvsagte midtpunktet i forestillingen, og forståelig så, for hun er virkelig født for denne rollen. Hennes jazzy sangstemme og sitronsøte fjes var en innertier gjennom hele forestillingen. Det samme kan sies om Eli Stålhand, som virker å ha vært klar til å spille denne småfrekke og sexy rollen siden den første dagen hun tok på seg dansesko på Oslo Nye. Handlingen kjenner de fleste til: Mord, sexy damer, jazz, 20-tallets gangster-atmosfære. Det er absolutt ingenting å mislike her, og musikken ledet av kapellmester Petter S. Kragstad minner om genuin spilleglede av hele orkesteret. Ingen kjedelig dag på jobben der altså.

Med et relativt ungt ensemble (+ noen gamle travere kastet inn i miksen), så pumpes energien opp til et meget høyt nivå gjennom begge aktene. Artistene på scenen er sultne og de virker stolte av å vise fram sitt talent med både sang og dans. De andre rollene bør også fremheves: Sindre Postholm, Henriette Faye-Schjøll, Bentine Holm og ikke minst Dennis Storhøi er alle veldig flott castet, og alle briljerer med den sangstemmen og utstrålingen som de har.

Regissør Svein Sturla Hungnes og koreograf Marianne Skovli Aamodt virker begge til å ha kost seg på jobben de siste månedene, av den enkle grunn at dette er en gøy musikal å jobbe med, og det er faktisk det man sitter igjen med som publikum også: Alle foran og bak scenen har det gøy, og det smitter av på oss i salen. Hvis det var noe i det hele tatt som manglet så var det kanskje et lite ønske om noen flere latterøyeblikk her og der, men det kan det sikkert fikses litt på i tiden framover. Kanskje det bare var premierepublikumet som var litt trege og gamle. Alt i alt, et strålende gjensyn på Oslo Nye, og en sterk 5’er på terningen.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.