Puls 03.11.14


Wallmans Oslo
Niklas O. Lundström, Elin Tossavainen, Elisabeth Balogh, Emilie Larsson, Meriam Grace De Guia Worren, Kristian Larsen, Line Schaug, Alexander Langset, Malin Brudell og Barry Dodd.
Torsdag 30. Oktober 2014

Tips noen om denne saken


Les også

Wallmans Oslo: Rockin' (20.09.16)KalenderWallmans Oslo: Miracles

"Are you ready for a miracle?" synger artistene, mens de er i gospelstemning på Gamle Mølla i Oslo. Ja, det er kanskje et lite mirakel at Wallmans Oslo har eksistert i så lang tid som de har, da man skulle tro at dette konseptet kom til å bli litt for snevert etterhvert. Men der tok undertegnede grundig feil, fordi et mer folkelig show som "Miracles" har vi ikke sett på Wallmans siden oppstarten i oktober 2000.

"Folkelig" har ofte blitt sett på som et fysjord i den bransjen hvor de fleste av de artistene på scenen er en del av, nemlig teater, danseensembler og musikaler. Men det å faktisk erkjenne at folk flest foretrekker å få en dose gjenkjenbar musikk er ikke noe å fnyse av, snarere tvert imot. På Wallmans i år så har man heller omfavnet det folk flest liker, og lagt til en ekstra dose sukker på toppen. Siden artistene er såpass flinke, så fungerer det på alle plan. Ja, de fleste på scenen er unge, men de har mer enn nok erfaring og ansiennitet til å levere varene. Alle kan forøvrig mer enn å bare synge fint, da de også har et ekstra talent, som f.eks humor, konferansierrolle, danseferdigheter, traktering av instrumenter eller akrobatikk.

Wallmans Oslo har nå eksistert i 15 år, og mer enn en halv million gjester har krysset den lille brua over Akerselva. Det man opplever på Norges største restaurant (Ja, det er faktisk Norges største) er særdeles god service av de syngende servitørene, men også av bartendere og dørvakter. Maten i år var forandret til det bedre, da alle fikk den samme 5-retteren, men selvsagt, hvis ønske om det så var småforandringer mulig. Maten så nydelig ut, og den var veldig kreativ i både variasjon og smak.

Selve showet var i begynnelsen mest fokusert på de nye schlagerne, men vi fikk en stor dose nostalgi før kvelden var omme. Deres lange hyllest til 90-tallet var intet annet enn fantastisk, og når de gikk over i rocketerritoriet, så våknet publikum ekstra opp. Det er alltid humoristisk å høre svensker og engelskmenn synge trønderrock, men det fungerte helt perfekt, da det virket som at artistene stortrivdes på scenen.

Faktisk, så var nok det den aller største overraskelsen, at på det femtende Wallmans-året så har de fått mer sultne og energiske artister enn på lenge. Man kan trygt si at den nye generasjonen artister har mye å by på, og de virket oppriktig glad for å være vår tjener, i underholdningens og gledens navn.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.