Puls 20.10.14


Oslo Spektrum
John Legend
19 Oktober 2014

Tips noen om denne saken


Les også

John Legend: Soulfull feedback! (14.12.06)

Melanie Blatt: Stein helgen (12.06.01)

Slutt for All Saints, Nicole & Natalie Appleton går duo (09.01.01)

Liam Gallagher & Liam Howlett - vår tids Linda & Yoko? (08.01.01)

Everlast + All Saints = Sant? (06.11.00)

All Saints: Saints & Sinners (17.10.00)

All Saints vippa ned Mariah Carey (09.10.00)KalenderJohn Legend: En legendarisk konsert!

En meget sofistikert John Legend inntok Oslos storstue denne søndagskvelden, med en strykekvartett og seg selv på flygel. Det som på papiret kunne se ut som et heller anspent besøk av r&b-crooneren, viste seg å være hans beste konsert på norsk jord noensinne!

Det er akkurat 10 år siden folk flest først hørte om denne "unge Stevie Wonder", som med et selvvalgt etternavn ("Legend") skulle ta over stafettpinnen i soul og r&b-sjangeren. En litt mer hipp og kul sanger som også hadde jobbet på seg hiphop-cred med samarbeid med storheter som Jay-Z, Kanye West og Lauryn Hill på CVen. Vel, hypen funket og hans første album "Get Lifted" ble en stor snakkis, men etter debuten så har han blitt mest kjent for han dyktige artisten som alltid klarte å gi ut en deilig pianoballade på hver albumutgivelse.

Det stemmer også i 2014, da hans megahit "All of me" har nærmest vært en landeplage verden rundt. Hva man da skulle forvente seg på John Legends ørtende konsert på norsk jord var heller lite... Heldigvis tok undertegnede vanvittig feil. Denne konserten besto av en reise i tid, både hvor han gikk gjennom hele sine tiårig innholdsrike karriere, men også tok seg tid til å få alle til å reise seg opp av stolene å danse til Michael Jacksons "Rock with you". En låt som passet perfekt til hans konsertlydbilde med strykere. Hans sjelfulle tolkning av Simon & Garfunkels "Bridge over trouble water" tok hele Oslo Spektrum med storm. You could hear a needle drop...

Av hans egne låter, så ble de aller fleste spilt, og høydepunktene var den vakre "Save the night", den magiske "So high", den romantiske "Ordinary People" og ikke minst, den allerede nevnte allsangvennlige "All of me". Han var overaskende snakkesalig, han sang klokkerent gjennom hele konserten, og det virket som om han virkelig storkoste seg i Tigerstaden. Noe som definitivt smittet av på publikum, så det går ikke an å gi denne konserten noen annet enn en soleklar 6'er!

Som en sidenote, så må det bare nevnes at det var mange norsk/afrikanere i den utsolgte ishockeysalen, og undertegnede tør våge å si at det varmet atmosfæren ekstra opp, fordi alle de gullkornene som ble slengt ut fra salen iløpet av kvelden, var ren stand-up. Man kunne det ene øyeblikket bli rørt til noen tårer av han som sto på scenen, for deretter å le frem noen flere iløpet av samme minutt... Priceless!


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.