Puls 16.09.14


Lauryn Hill
Sentrum Scene
15 September 2014

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderLauryn Hill: Mesternes Mester!

Det er bare å ta av seg hatten... Oslo var i går kveld vitne til tidenes største soul/hiphop-stjerne på Sentrum Scene. Med en ren "Fuck You" attitude, så gjorde Ms. Lauryn Hill akkurat det hun ville med sine låter, and we loved every minute of it. Nå trenger vi bare en ny plate...

Damen har nemlig ikke gitt ut et studioalbum siden 1998 (!), det 5-ganger Grammy-vinnende soloalbumet "The Miseducation of Lauryn Hill". 2 år før det var det hits på hits med hennes hiphop-trio The Fugees og deres massive suksessalbum "The Score", og det var nesten bare låter fra de overnevnte albumene vi fikk oppleve denne mandagskvelden, i helt ny drakt.

Lauryn's motto er uten tvil "more is more", fordi hver eneste låt denne kvelden sto på egne ben. Hver låt gikk gjennom 2 eller 3 (eller enda flere) sjangere før de ble avsluttet i et hysterisk 70s glam rock-bravur, og dette kjære leser, gikk over hodet på veldig mange publikumere. Dette var en konsert for oppegående musikkelskere. For å si det på en annen måte, du kan klappe deg selv på skulderen og kalle deg smart hvis du elsket denne konsertopplevelsen, og du kan kalle deg det motsatte hvis du ikke likte den... There I said it...

Dette var en terningkast 6-konsert av en annen verden, selv om den stakkars lydmannen som hadde ansvaret for hennes monitor hadde en hard dag på jobben, da Ms. Hill maste og klagde på han på hver eneste låt. Det hjalp ikke at utlyden var alt for høy også... og sist, men ikke minst, hun kom på scenen godt over en time etter planlagt konsertstart. Men er du Diva, så er du Diva, og når du klarer å levere så bra, både som bandleder, rapper, soulsanger, så tilgir vi alt det negative. Det kan også nevnes at hennes fremtreden virket mer ydmyk enn det hun noensinne har vært før. Jeg tror hun hadde en meget fin dag på jobben, for å si det mildt.

Her i anmeldelsen skal man egentlig fremheve hvilke høydepunkter konserten hadde, og hvilke låter hun spilte, men det rekker å si at hun spilte alle hitsene + noen sjelfulle coverlåter, og ingenting var kjedelig. Folk som gikk halvveis under konserten, eller som ikke var imponert, har ikke peiling på hva de snakker om... Lauryn Hill er tilbake, og "world domination" står for tur.

Det bør også selvsagt nevnes at hun hadde en fantastisk norsk (!) bassist med i bandet, noe som må være tidenes drømmejobb for de som elsker funk, soul og hiphop. Sigve Sjursen er hans navn, og vi kommer nok til å høre mer av han i årene framover.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.