Puls 09.05.14


Justin Timberlake
Telenor Arena
8 Mai 2014

Tips noen om denne saken


Les også

Grammy Awards for femtiende gang (11.02.08)

Justin Timberlake: Bringin' Sexy Back! (22.06.07)

Justin Timberlake filmdebuterer (09.01.07)

Justin Timberlake: FutureSex/LoveSound (26.09.06)

Justin Timberlake til filmen (11.02.04)KalenderJustin Timberlake: En av verdens beste!

Ja, han er virkelig en av de beste der ute, når det kommer til å levere moderne pop-musikk og grandios underholdning. Han danser tøffere enn Chris Brown, og synger bedre enn Robin Thicke, og låtene er mye mer kreativ enn Usher. Han har likevel en liten vei igjen å gå... Men han kommer til å nå den absolutte toppen, før eller senere.

Når undertegnede så Justin Timberlake i Oslo Spektrum i 2007, så var det et av de aller beste showene på jorda, "so he had a hard act to follow - Himself..." Den konserten hadde absolutt alt: En scene midt i salen, usedvanlig bra interaksjon med publikum, et band full av identitet, en ekstra ivrig frontmann. Alt dette var forsåvidt på plass i går kveld også, men det var tonet ned noen hakk. Han har blitt 33 år nå, gift, "wears a suit and tie". Man kan si at hele konseptet var mer sofistikert, og forandring fryder riktignok, men to og en halv time med å gjøre en "look what I can do", ble akkurat litt for mye.

Det trengs ikke å nevne låter her. Alle hans hiter kom på rullende bånd, og det er strengt tatt ikke en eneste svak single han har gitt ut siden starten på hans solokarriere i 2003. Det var mer albumfyllet som trakk ned, og ikke minst, noen unødvendige covere av storheter som Elvis Presley og Michael Jackson. Ja, jeg vet hva han prøver å gjøre her: Sette seg i samme bås som dem, som en av de store, og det kommer han som sagt til å bli, men han er ikke helt der ennå. To og en halv time var i alle fall 30 minutter for mye.

Merkelig lyd sørget for at vi hørte mer av Justin sine ferdiginnspilte koringer på teip mer enn vi hørte de 4 koristene, og blåserne var gjømt så langt bak i mixen at man kun hørte dem på 3-4 låter. Alt gikk på "klikk", nærmest som en forutbestemt medley, så noe organisk var han ikke. Her skulle jo alt være "in sync" (pun intended) med koreografi og lysshow. En positiv overaskelse var da plutselig halve scenen begynte å bevege seg, og vips, var han midt i salen. Den stilistiske looken på han selv og bandet kledde hans nye image, og han så ut som "a million bucks", i motsetning til New Kids On The Block, som undertegnde så kvelden før, som så ut som "a million pesetas".

For å avslutte, Justin Timberlake i 2007 leverte en konsert som folk ennå går rundt å prater om. En solerklar 6'er! Det klarte han ikke denne gangen, så han mister èn liten prikk på terningen. Men framtiden er lys, veldig lys.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.