Puls 08.05.14


FOTO: Caroline Skaget


New Kids On The Block
Sentrum Scene
7 Mai 2014

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderNew Kids On The Block: En blanding mellom Himmel og Helvete!

(OSLO/PULS) Har du hørt begrepet "Finn 5 Feil" før? Vel, svaret er iallefall Jordan, Jonathan, Joey, Donnie og Danny. Fordi maken til noe makkverk av en konsert har undertegnede aldri opplevd før. Vet ikke om man kan kalle det for konsert en gang. (!) Men var det underholdende? Hell Yes!

Først og fremst, så står de å lyver på scenen. De kaller seg for verdens første boyband, og alle med noenlunde musikkunnskap vet at det er fullstendig feil. Hvis man ser bort ifra hylende fans til The Beatles og The Monkees, og en rekke dansekoreograferte Motown-band som The Jackson 5, så er boyband-fenomenet, slik vi kjenner det i dag, "oppfunnet" av New Edition. 5 afroamerikanske gutter fra 80-tallet med bl.a. Bobby Brown i spissen. Du kan trygt si at "the white Man" stjal ikke bare rock n roll, ala Elvis, han stjal også boyband-konseptet. Selvsagt så er det ikke en eneste person i salen som vet noe om dette, så de hyler og skriker uansett, og det skal de forsåvidt få lov til... Okey, jeg kommer mer tilbake til jentene i salen senere... Først må vi ha fokus på flere feil:

De har ikke med seg et band!!! ... De står og danser (og synger) til singback!!! Altså, ferdiginnspilt musikk på teip som forøvrig er alt for høy, og det gjør virkelig vondt i ørene, da både vokal og opptakskassett (og jentehyling) blander seg sammen i en grusom gryte av smerte. Alt av koring er også spilt inn på forhånd, så foran oss står det 5 forvokste gutter som ikke trenger å anstrenge seg for noe annet enn å huske på den lette, småpatetiske (men litt morsomme) koreografien. Men husker de på dansestegene 2 dager etter turne-start? Overhodet ikke!!! ... Her ser man store, skremmende dansefeil hvert eneste minutt. De tar det rett og slett ikke seriøst. Her trengs det å leie inn en koreograf som kan passe på dem under turneen. Dette kommer til å skli ut... En av gutta i bandet (gidder ikke å nevne hans navn) klarer å stjele all fokus, da han er kraftig overvektig, har mer innstråling enn utstråling, og ser nærmest tilbakestående ut der han står på scenen. Ikke synger han heller. Hva er det som skjer her???


FOTO: Caroline Skaget

Donnie, som er han i bandet med påtatt "street-cred", synger så surt at man vet ikke hvor man skal gjøre av seg. Han burde heller holde seg til rap, og det er forresten utrolig kleint hver gang han sier ordet "fuck", fordi noe mer påtatt har ikke undertegnede opplevd siden... Hmm... Nei, har aldri sett noe så påtatt før faktisk. Det at halve konserten (eller, er det lov til å kalle dette en konsert?) består av coverlåter av andre boyband var bare trist. Publikumsfrieri? Definitivt, men de senker seg ned til coverband-status, og det er trist, fordi disse gutta hadde nemlig noen gode låter for nesten 25 år siden...

Og det er her det positive skal nevnes: "You Got It (The Right Stuff)", "Hangin' Tough", "Step by Step" og "Games" er og blir fantastiske låter. Alle disse fire låtene er produsert og skrevet av Maurice Starr, en mann som virkelig kan sin funk/soul, da han har jobbet med alt fra Con Funk Shun til New Edition tidligere. (Ikke at jentene i salen vet slike ting, men det er faktisk kjekt å vite.) Det står alltid en afroamerikansk musikkmogul bak disse hitene, og det er helt fantastisk å høre hvordan disse låtene klarer seg i 2014.


FOTO: Caroline Skaget

Det må sies at Jordan og Joey klarer seg ganske bra som frontfigurer, spesielt førstnevnte. Han kunne forøvrig lett ha gått solo igjen, og det går visst noen rykter om at han skal starte en kollaborasjon med en blond gutt fra Backstreet Boys om noen måneder. Nick eller noe... Husker ikke... Uansett, Jordan synger utrolig bra og han virkelig gir av seg selv til publikum... Og det er her de skal nevnes igjen, publikum. Fy faen, for et fantastisk publikum! De sang til og med med på de kjedelige nye låtene som de åpnet konserten med. (Sorry, dette var ikke en konsert som tidligere skrevet, men litt synging på teip). Det var absolutt umulig å ikke ble revet med av damene (på 30+ år). Man kan trygt si at de var virkelig de store stjernene denne småkalde onsdagskvelden i Oslo by.

Så av denne grunn alene, så får denne konserten en terningkast 4, selv om gutta sang surt, danset dårlig, ikke hadde med seg band, og halvparten av dem manglet utstråling. Som en søt jente sa til meg: "Lysshowet var helt fantastisk!". Undertegnede la desverre ikke merke til hverken lysshow eller konfetti som tydeligvis ble sprutet ut hvert femte minutt. Jeg klarte ikke å gjøre noe annet enn å stirre på han i bandet som gjorde alt feil hele tiden... Han fikk forresten en halv sololinje på låt nr 7. Da brøt jeg ut i full jubel. Hvorfor jeg gjorde det? Jeg har ingen aning. Jeg ble bare revet med av stemningen i salen. Jeg ombestemmer meg, jeg gir publikum terningkast 6.

... og sist, men ikke minst, undertegnede har bare rablet denne anmeldelsen ned på ca 10 minutter... Jeg har ikke en gang sjekket for skrivefeil eller annet usaklig slurv. Hvorfor det du lurer? Hvorfor skal jeg gidde når ikke New Kids On The Block gadd? Den eneste grunnen for at jeg i det hele tatt setter av 10 minutter av mitt liv for å skrive dette, er for å takke de fantastiske damene i salen. Dere fikk meg i veldig godt humør. Så tusen takk til alle boyband der ute, som gjør våre kvinner glad. Det var sikkert noen heldige menn der ute som fikk besøk av noen jenter med sykt godt humør i natt.

Jeg derimot, dro rett på The Dubliner, for å høre på litt ordentlig musikk...


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.