Puls 19.03.14


Wallmans
Oslo
16 Mars 2014

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderWallmans Oslo: NOVA

For tredje gang så tar PULS seg en helaften på Norges største restaurant, Wallmans. Denne gangen derimot, med en liten twist, da vi besøker dem på årets bransjekveld, da flere hundre artister sitter i salen og blir underholdt. Unødvendig å si, dette ble en minnerik kveld.

Konseptet med syngende servitører lever altså i beste velgående også i 2014, og det var et ungt og frisk ensemble som underholdte oss mens vi ble servert nydelig mat. Kanskje man skal starte med maten? Fordi for anledningen så ble vi servert en lun kyllingsalat av glassnudler, skalldyrsuppe, en nydelig svineside, pluss Bavaroise til dessert og litt småkaker. Unødvendig å si, dette var mer enn godkjent, men leserne vil sikkert vite litt om selve underholdningen også?

Vel, her fikk vi servert en eklektisk mix av alt fra Bruce Springsteen-låter (et modig valg forøvrig) til mer jazzy tolkninger av Robbie Williams' sine hits. Så fort harmoniene slo inn, så kom frysningene fram. Alle artistene kan synge, og det kommer spesielt fram når de jobber som et team. Den artisten man først legger merke til er Kristian Larsen, som bl.a. leverer en veldig flott versjon av ABBA's "The Winner Takes it All". Her blir både teksten formidlet på en ny frisk måte, og vokalprestasjonen treffer alle i salen. Andre ABBA-høydepunkt hvor ensemblet får vist seg fram var "Summernight City" og den undervurderte R&B-klassikeren "The Name of The Game". ABBAs musikk lever i beste velgående nå, som de gjorde på 70-tallet. Kostymene til dette nummeret må forøvrig også nevnes, da jentene dukket opp med hvite skjorter og ikke så mye annet på. I dette likestillingslandet vi lever i, burde kanskje gutta også hatt det samme kostymet?

Høydepunktet på kvelden derimot, kom ganske overaskende på publikum, da 4 av artistene, 2 av dem akkompagnert med gitar og piano, gjorde Margaret Bergers Grand Prix-hit "I Feed You My Love" i ny drakt. Det er noe spesielt å få fram det organiske lydbildet, da alt annet av musikk vi hørte denne kvelden var allerede spilt inn på forhånd. Live-musikk tirrer publikum på en annen måte, så mitt råd til neste års produksjon på Wallmans: Mer av denne unike settingen, hvor artistene får vist fram flere av sine kvaliteter.

Ellers på kvelden så ble vi underholdt på en veldig folkelig og humoristisk måte, med kjente hits som de fleste kjenner igjen. Alt fra "Gangnam Style", "Living on a Prayer" og undertegnedes to favoritter: "Glory of Love" og "Sing Hallelujah" skapte meget god stemning i salen. Flere bissare kostymer dukket også opp, spesielt ble sangeren Janki Horntvedt utsatt for noen fantastiske visuelle øyeblikk. Hva dette er, skal ikke røpes. Du må nesten komme å oppleve det selv.

Når det kommer til ekstra danseenergi, og elektrisk utstråling, så var det èn artist som jobbet dobbelt så hardt som alle de andre: Line Schaug. Hun hadde rett og slett en utrolig tilstedeværelse, som mange gjester snakket om etterpå. Det blir spennende å se hva det neste blir for denne artisten.

Nok en gang, ble de utsendte fra PULS underholdt og vi kan nok en gang anbefale å besøke denne showrestauranten. Om det var noe vi savnet, så var det kanskje noen alternative innspill på scenen, slik at ikke alt er sang og dans. En tryllekunstner, en komiker eller noen akrobater kanskje? Alt det overnevnte er ingredienser som de har tidligere hatt på Wallmans... Det kommer nok sikkert tilbake på neste produksjon.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.