Puls 25.02.14


Rockography - konsertbilder fra Skien/Porsgrunn/Telemark

Ketil Hardy
Hardysign

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderKetil Hardy - Rockography

Skiensfotografen Ketil Hardy (født 1970) er nå ute med sin andre bildebok av det som spirer og gror i musikkmiljøet i Grenland. Det er selvsagt mest lokale band, men også større artister er avbildet, dog på en lokal scene.
La oss ta en titt på hva som skjer på scenekanten nederst i Telemark.

Ketil Hardy har siden 2000 fotografert på konserter i lokalområde Skien og Porsgrunn med noen avstikkere lenger opp i Telemark. Før dette spilte han bass i forskjellige band, som for eksempel Troll 1990-1995 (norsk rock) og Goblin 1993-1997 (katedral pønk), samt var en sentral aktør i ledelsen tilknyttet Rift Rockeklubb i Skien sentrum. Etter dette reiste han til Southampton hvor han gikk 3 år på fotoskole. Her rendyrket han sort/hvitt formatet i mørkerommet, og interessen for bilder fra scenen ble vekket til live. Det begynte med bilder av forskjellige teater grupper rundt omkring Southampton samt hjemmelige Porsgrunn Internasjonale teaterfestival (PIT). Da han kom hjem igjen etter fullført studie, ble det samarbeid med Skien Musikkforum og lokalavisen TA (Telemarksavisa). Her ble det et 50 talls omtaler av konserter i løpet av 3 års tid. Interessen for konsertbilder bare fortsatte etter dette. Etter hvert tok han også bilder for R.i.P. ( Rockeklubben i Porsgrunn), Skiensjazzdraget, Grenland Jazzforum, Ibsenhuset samt festivalene Brekkerock, 1001 Watt og konsertserien Parkjazz. Hardy har også hjulpet band og artister med cover til forskjellige utgivelser, plakater, annonser med mere. Han har bl.a. frontcoveret til Paal Flaata sitt kritikerroste Wait by the fire - Songs of Chip Tayler på samvittigheten. Bildene er hovedsakelig fra de siste 5 årene fotografert på scener i Skien/Porsgrunn og Telemark. Det er i forbindelse med hans bildeutstilling på Rockheim at KetiI Hardy lanserer boken Rockography- konsertbilder fra Skien/Porsgrunn/Telemark, hvor 235 bilder har funnet veien spredt utover 224 sider. Bildene er fra de siste 26 årene, men her er også hovedvekten lagt på de siste fem årene. Musikknorge er en eneste stor kollektiv dugnadsgjeng. Noen tjener penger, men de fleste synes det er moro at det blir arrangert konserter, og at norsk musikkliv sakte men sikkert utvikler seg til noe enda større.
Boken inneholder kjente band og artister som Midnight Choir, Backstreet Girls, Paal Flaata, Kaizers Orchestra, Gøran Grini, Pagan`s Mind, Skambankt og M.S.V.F., men selvsagt også alle hobbybandene og artistene i området. Å gripe kamera og videreformidle spilleglede inn i fotolinsen er en kunst, noe Ketil har fylt side opp og side ned med i denne boken.
Dette er et solid stykke håndverk, der Hardy dykker ned i det lokale musikkmiljøet, og presenterer den ene skatten etter den andre. Artistenes "øyeblikk" blir forevigegjort og fremlagt på en delikat måte.
Lurer du på hvordan god musikk ser ut, så kan du sjekke ut Rockography av Ketil Hardy.
God fornøyelse!


Håkon Hovde

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.