Puls 03.02.14


Ellie Goulding
Oslo Spektrum
1 Februar 2014

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderEllie Goulding: The Future of Pop!

Det er mindre enn ett år siden Tigerstaden hadde besøk av den britiske pop-kometen Ellie Goulding. Den gang var det Sentrum Scene som var arena for den kritikerroste sangfuglen etter at konserten ble bestemt flyttet fra Rockefeller på grunn av mangel på kapasitet. På lørdags kveld var hun midtpunktet i Oslo Spektrum, omgitt av et knippe spilleglade musikere og en flott og pompøs lysproduksjon.

Publikum besto i stor grad av hylende jenter, men åpenbart med en litt høyere snittalder enn når for eksempel Justin Bieber står på scenen. En og annen pappa hadde også tatt turen, men det var nok for å holde småjenta si i handa mens den håpefulle fikk se sitt idol i levende live istedet for gjennom streaming tjenester på internettet. Vi føler oss sikre på at både far og datter hadde en flott opplevelse og gikk hjem med et bredt smil om munnen.

Ellie entret den glam dekorerte scenen til stor jubel (les: hyl) fra et fullsatt publikum som umiddelbart svarte med å ta frem smartmobilen og sette kameraet i opptaksmodus. Hun var kledd til fest iført akkurat passe mengde med glinsende klær, hverken for mye eller for lite. Litt hud må jo en pop prinsesse anno 2014 vise.

Sånn, nok om scene og bekledning, for denne kvelden handlet om musikk, og da ekte og fengende pop musikk. Alt knyttet sammen av en meget dyktig Ellie Goulding med sin herlige stemme fylt med særpreg og masse X-Faktor. Stemmen hennes er klokkeren og kan kanskje minne litt om Kate Bush, men selvfølgelig med et mer tidsriktig preg. Hun trakterer flere instrumenter til en viss grad, noe som går rett hjem hos subjektive fans.

De første tre låtene før den obligatoriske ”How y’all doing tonight” frasen var helt i tråd med hvordan en pop konsert bør være: Man går ut i et litt høyt tempo, skrur på mest mulig sjarm og sender masse energi utover i retning publikum. Det fungerer som regel, og det fungerte i aller høyeste grad for Ellie. Stemningen var satt og resten av konserten gikk stort sett på skinner. Ellie har spilt inn en nydelig cover av Elton Johns ballade ”Your Song” som hun også fremførte i Spektrum lørdag kveld. Denne avsluttet en lang rekke rolige låter innpakket i et akustisk format før hun satte inn en sterk sluttspurt hvor hun serverte noen av sine største slagere. Når hun entret scenen for siste gang for å gjøre sine ekstralåter, var bestselgeren ”Burn” selvskreven som kveldens siste låt. Stemningen i publikum var på topp underveis gjennom hele kvelden, men det var ingen tvil om at selv hylende publikummere hadde enda mer å gi under nevnte låt.

Sett under ett så var hele konserten en flott og minnerik opplevelse hvor det ble servert kvalitet fra scenen både fra musikere, vokalister og sist, men ikke minst, Ellie Goulding selv. Det var heller ikke mye å utsette på lydbildet og produksjonen som var både imponerende og tidsriktig. Hvis det er noe å sette fingeren på, skulle vi kanskje ønske at stemmen til Ellie kom enda tydeligere frem i miksen.

Vi er sikre på at vi kommer til å se og høre mye til denne begavede og sjarmerende damen fra England i årene som kommer. Terningkast fem!

Skrevet av:
Tom Sollihaug

Redigert av:


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.