Puls 18.10.13


John Mayer
Oslo Spektrum
17 Oktober 2013

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderJohn Mayer: Skikkelig midt på treet!

Er John Mayer en kjekkas som tilfeldigvis er en dyktig musiker? Eller er han en dyktig musiker som tilfeldigvis er kjekk? Det spiller egentlig ingen rolle, fordi kjedelig er han uansett... I "Oslos Storstue" hadde han iallefall publikum på sin side, men til ingen nytte...

Undertegnede skal gjøre dette kort, fordi et samlet pressekorps satt på samme rad og himlet med øynene, under hele konserten. Flere til og med gikk før konserten var over, og ikke nødvendigvis fordi de hadde en deadline å rekke.

Visuell utstråling er noe Mr. Mayer manglet denne småkalde torsdagskvelden, men heldigvis kan han spille gitar, og det fikk vi mye av, i mange forskjellige sjangre. Tilbake i Statene er John mer kjent for å være en dameflørt enn å skrive fengende melodier. Han har til og med dukket opp som komiker i forskjellige tv-program, så det var høy forventning i et utsolgt Oslo Spektrum, og publikum var intet annet enn fantastisk. Jeg gir dem terningkast 6. Både menn og kvinner skrek ut "I Love you John!" mellom hver eneste låt.

Backdropen må nevnes, fordi det var det mest bissare undertegnede noensinne har sett. Et prærielandskap med kaktuser og div. stjerneskudd i meget dårlig grafikk. Helt umulig å fatte hvilken stemning man skulle komme inn i. Ingen i bandet hadde pyntet seg for anledningen heller. Det var et heller trist syn...

Høydepunktene var likevel tilstede, slik som hans cover-versjon av "Free Fallin'", pluss hans egne "Waiting On The World To Change" og "I Don't Trust Myself (In Loving You)". Det var iallefall de låtene som bringte fram mest entusiasme blandt publikum.

Han synger helt okey, hverken mer eller mindre. Tekstene er ikke noe å si på heller. Men jeg lyver hvis jeg sier at jeg ikke kjedet meg utallige ganger... Det var faktisk så pinlig der mot slutten at undertegnede dro fra konserten litt før den var ferdig, for å unngå å møte overentusiastiske bekjente. Jeg endte heller opp med å møte en veldig søt og hyggelig Tone Damli Aaberge som også ville komme seg ut av Spektrum før alle andre... Kanskje hennes smarteste avgjørelse i år.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.