Puls 18.06.13


Photo: Mats Willand


Jonas Alaska
Forgnerbadet/Norwegian Wood
16.06.2013

Tips noen om denne saken


Les også

Omvendt av Karpe Diem (14.06.13)KalenderJonas Alaska på Norwegian Wood

Jonas Alaska var tredjemann ut på Norwegian Woods siste dag, og åpnet konserten alene kun akkompagnert av sin gitar. Han har en tilstedeværelse, og sårhet i stemmen som umiddelbart gjør meg klar for å bare legge meg tilbake og lytte.

At Alaska var satt opp såpass tidlig skal jeg ikke spekulere for mye i årsakene til, men etter min beskjedne mening hadde festivalen med hell kunne satt opp akkurat denne konserten senere på kvelden. Jonas Alaska har en utrykksomform som bringer assosiasjoner til kveldsbål og lune, rødvinsbrisne sommerkvelder, men akkurat denne dagen fungerer det godt i ettermiddagssolen også.

Det var noe glissent foran scenen, da den kastet skygge, og publikum forståelig nok foretrakk å sitte i solen. ”jeg ville nok sittet i solen selv” spøker Alaska på muntert vis og lar seg ikke påvirke noe mer av det.

Med seg i nesten hele resten av konserten har han ett særdeles hyggelig ensemble, og vi blir servert låter som ”In the backseat”, og ”Mary, I´ll remember this” som han for anledningen dediserer til kjæresten Billie Van, som er med og korer på de fleste låtene.
Konserten gjennomføres på ett sikkert og avslappet vis, noe som harmoniserer perfekt med den generelle søndagsstemningen blant publikum, og etter en snau time forlater bandet scenen og Alaska står igjen for å avslutte som han begynte.

Konsertens siste låt var som seg hør og bør tittelsporet på hans nyeste skive, noe som for meg utvilsomt var festivalens skjøreste og muligens mest emosjonelle øyeblikk.

”If only as a ghost” er muligens noe det beste jeg har hørt av norsk visesang, så uendelig trist, men så fantastisk vakkert. Teksten bygger på en sann historie om faren til Alaska som mistet sin bror i ung alder, og som for min del selv etter mange gjennomhøringer fremdeles får det til å trykke på tårekanalene hver gang. Live fungerer låta minst like bra, og skaper en stemning som gjør at man bare ønsker at konserten fikk holde på ut i skumringa.


Asmund Torgersbråten

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.