Puls 16.04.13


Yeah Yeah Yeahs
Mosquito
Interscope

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Yeah Yeah Yeahs - Mosquito (Kelkoo)

Søk etter Yeah Yeah Yeahs: Mosquito på Amazon.com


Les også

KalenderYeah Yeah Yeahs: Mosquito

Karen O & Co er tilbake med sin første skive siden It’s Blitz! fra 2009, som de mottok enormt gode kritikker for. Også denne gangen klinker Yeah Yeah Yeahs til, men bør vi si ja, ja, ja til dette?

Catchy «Sacrilege» er første spor ut, og er en av mange låter på Mosquito med hitpotensial så det holder. «Sacrilege» er også førstesingelen fra plata. Det er en herlig låt som avsluttes med gospelkor og hele pakka, noe som gir en fin overgang til noe roligere «Subway». Så skal Karen O få vise hvor ivrig hun er på plate.

Tittelsporet på Mosquito er et av de store høydepunktene, samtidig som det er en av de mer energiske låtene og Karen O & Co truer lytterne med at hun vil «Suck your blood!». Blodsugende bra. Det er ingen tvil om at også «Mosquito» er en av de låtene vi kommer til å få høre mye på radio i våren som ligger foran oss. Yeah Yeah Yeahs viser her at de er litt røffere i kantene enn de var da de slapp eletronicadominerte It’s Blitz! for fire år siden.

Kunstpunkerne fra storbyen New York leverer også en flott låt i «Slave», som overraskende nok er litt reggaeinspirert før gitarene kommer inn. Derfra og inn dabber det dessverre litt av. De klarer ikke opprettholde et like høyt nivå på låtene som det vi blir forespeilet innledningsvis. Med andre ord kan det virke som de blåser litt mye av kruttet og leverer de beste låtene med én gang.

Det er likevel kult at de avslutter med en liveversjon av «Mosquito», selv om lyden tidvis er litt grumsete. Å se Yeah Yeah Yeahs live er sikkert dritkult, men de klarer dessverre ikke å få all energien sin ned på plate. Oppsummert kan vi si at det er tre–fire skikkelig gode kunstpunklåter her, men at Mosquito som helhetsopplevelse er full av fyllmateriale.


Petter Brønstad

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind