Puls 16.04.13


Foto: Tor Øyvind Sjøvik


Motorpsycho
Rockefeller
12.04.2013

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderMotorpsycho: Musikk for sjelen

Med over 25 konserter på Rockefeller har gutta fra Motorpsycho god kontroll på hvordan de skal få publikum i sin hule hånd. Salen er full av fans som ville resten av kvelden bli tatt med inn i deres psykedeliske rockeunivers.

På samme dag som konserten slapp de deres siste plate Still Life With Eggplant. Med seg på laget har de fått med seg Reine Fiske, gitaristen fra svenske Dungen. Det første fra den nye plata vi møter er Ratcatcher. Låten varer i hele 17 minutter, med lange instrumentale segmenter! Blir man lei? Nei, mer trollbundet!

Motorpsycho viser at de har sine røtter innen progressiv rock og særlig psykedelisk rock. De fleste av låtene er lange med ulike temposkifter og forandringer i lydbilde. Det er ofte mørkt og dystert, men langt ifra hardt og brutalt. Musikken griper deg, går inn i deg og er regelrett behagelig. Da vokalen kommer, får man en følelse at dette kun brukes som et biinstrument, og skal derfor ikke ta noe som helst over for musikken. Alt er en velkomponert pakke.

Under konserten møter man både nye og kjente låter, til publikums store glede. Man stod med følelsen av at alle som fylte Rockefeller var godt kjent med Motorpsycho. «August» og «Barleycorn» er nye opplevelser, mens «S.T.G og «The Alchemyst» er mer kjent. Under «Sail On» tar publikum skikkelig av, å det blir virkelig et av høydepunktene. Konserten rundes av med «X-3», og publikum holder fortsatt koken. Motorpsycho er helt klart et meget godt live band, og da det hele var ferdig stod jeg igjen med en ro og en god følelse av at det jeg nettopp hadde opplevd var deilig.

Se bildene her.

Simen Pedersen


Redaksjonen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind