Puls 16.04.13


Gunnartoft
Tid
abc tunes / musikkoperatørene

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Gunnartoft - Tid (Kelkoo)

Søk etter Gunnartoft: Tid på Amazon.com


Les også

KalenderGunnartoft - Tid

Å spille et helt album fra start til slutt, tilhører mer og mer sjeldenhetene for de fleste. Vi har ikke tid, for vi sitter fast i tidsklemma heter det. Gunnartoft har noe å melde om enten det er snakk om tid, folk som er annerledes, søskenkjærlighet, å kunne velge selv, svikerer eller rett og slett ”Om ingenting”.

Musikken til Gunnartoft er en blanding av visesang, pop og jazz. Som oftest lett på tå, mens tekstene er tyngre og mørkere og fortjener å bli lyttet til. Gunnar Toft tar opp temaer som de fleste kan kjenne seg igjen i og som krever tid til ettertanke og refleksjon. Tid består av 9 låter. Albumet starter med de to mest iørefallende låtene, singlene Tid og Noen, før de beveger seg i mer ulent terreng. Til låter som krever mer før de sitter. Innpakningspapiret er fint og Gunnar har med seg et knippe av Haugesunds beste musikere som sammen maler et allsidig lydspor av Gunnars slentrende stemme, gitarer, tangenter, saxofon og trommer.

Gunnar Toft er lillebror til sine foreløpig mer kjente brødre, Helge og Jan. Helge Toft som tidligere vokalist i Månen og nå soloartist, Jan Toft som i flere år var med i Vamp og som nå er soloartist. Musikalsk sett ligger nok Gunnar et sted midt imellom sine brødre, men Gunnar står utmerket på egne bein uten å måtte stå i skyggen av sine brødre. Uten sammenligning for øvrig.

Til å være debutalbum er Tid absolutt godkjent. Gunnartoft leverer melodiøs visepop hvor tekstene gjennomgående er solide. Ikke alle låtene sitter like godt, men det er kanskje fordi jeg ikke har hatt tid til å lytte mange nok ganger til dem. Pluss også for flott platecover av Haugesundskunstner Johan Vikse.


Stig Erlend Midtgård

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind