Puls 13.04.13


Dansens Hus
"Near. Far. Wherever you are."
12 April 2013

Tips noen om denne saken


Les også

KalenderThe Line: "Near. Far. Wherever you are."

Puls går nok en gang nye veier, og anmelder nå sin første danseforestilling… Dansegruppa The Line er nok da en fin start å begynne, da de er noe av det mest kreative sjelene i sitt miljø, med et alderspenn på hele 36 år. (Den eldste på scenen var 62). Humor og dans har vel sjeldent vært så bra kombinert, og det er vel muligens fordi dette er skapt i Norge. Tvilsomt om dette ville slått like bra an i Øst Europa.

Hva undertegnede mener med det er at vi i Norge er mer åpen for tabu, og vi er ikke redd for å "push the envelope", og resultatet av det er at "the sky is the limit". Her gjorde de nemlig narr av den stereotypiske danselæreren som tafser på elevene, til publikums store fornøyelse. Dette er jo i teorien ikke morsomt, men jaggu er det gøy når det er gjort med litt glimt i øyet. De gjorde også en stor greie av å gjøre "narr" av de tradisjonelle dansestilene, med å gå helt uventede veier, slik som at en 62 år gammel dame danser som en fjortiss.

Skuespillerprestasjonene var "top notch" og de overbeviste oss gjennom å ikke noen gang miste karakter mens de danset. En del intern humor er selvsagt til stede, slik som episoder som kanskje kun en danseelev vil kjenne seg igjen i, men som likevel når fram til resten av publikum også. Et av mine høydepunkt var ett minutt ute i forestillingen, da plutselig en gammel naken mann sprang gjennom scenen. Det skal altså så lite til å få frem "less is more" filosofien, selv om mye av det som skjedde på scenen (f.eks catwalk episoden) hadde instillingen "more is more", og det funket jaggu meg det også.

The Line drives av danserne Kristina Søetorp og Ida Wigdel, som er begge utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo, og Dansens Hus var i en konstant ekstase under hele forestillingen, så noe sier meg at det var mye kjentfolk i salen, kanskje til og med tidligere elever av de som sto på scenen. Den mest kjente for folk felst var nok komiker Helen Vikstvedt som imponerte stort med skolerte dansetrinn, så det er ingen tvil om hva hun har bakgrunn i. Alt i alt så virker dette som en urgammel komedie, fordi all komikk kom jo opprinnelig fra koreograferte dansesteg, så hvis du har fri lørdag 13 april eller søndag 14 april, så vil undertegnede trygt anbefale å ta seg en tur på Dansens Hus. Du kommer definitivt til å få noe ut av det, enten du er danser eller ikke.


Petter Aagaard

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind