Puls 04.04.13


DEPECHE MODE
Delta Machine
Mute/Columbia/Sony Music

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på DEPECHE MODE - Delta Machine (Kelkoo)

Søk etter DEPECHE MODE : Delta Machine på Amazon.com


Les også

KalenderPosh pop

Kan synth-poprock fortsatt bevege oss? 30 år etter?

De har holdt det gående siden de sto på plakaten sammen med Duran Duran, Yazoo, Ultravox, ABC, Spandau Ballet, Japan og Culture Club. Det fins kanskje gode grunner til at de i dag er eneste overlevende?

Det har vært noen flere inne i bildet (men ikke mange), og pappfiguren Andy Fletcher er stadig til stede. Men i all hovedsak handler Depeche Mode om samarbeidet mellom låtskriveren og multiinstrumentalisten Martin Gore og sangeren David Gahan. Sammen er de poprock-dynamitt – i dag, mer enn noen gang.

Soundet er synth, men også små doser gitar. Jeg tror Martin Gore fort vekk kunne blitt en berømt bluesgitarist! Det fremste eksemplet denne gang heter «Slow». Enkelt riff – og ja, det minner ikke reint lite om samarbeidet mellom John Lee Hooker og Miles Davis i filmmusikken til «Hot Spot». Men kanskje har de like mye lånt øre til Kylie Minogues låt med samme tittel? Depeche Mode-varianten er like fin!

Av ovenstående tror du kanskje jeg har vært blodfan i 30 år? Feil. Men dette – dette, er ubestridelig bra. Har du sans for den nye skiva til David Bowie? I «Delta Machine» har du i så fall en ny godbit i vente.


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind